Hramul paraclisului episcopal de la Seminarul Teologic din Caransebeș

Hramul paraclisului episcopal de la Seminarul Teologic din Caransebeș

Album foto
În ajunul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, paraclisul episcopal din curtea Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și-a cinstit ocrotitorii
Autor: Serviciul Prezidial
În ajunul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, paraclisul episcopal din curtea Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și-a cinstit ocrotitorii într-un mod deosebit. Preoții profesori împreună cu elevii seminariști au avut bucuria să participe la Slujba Vecerniei cu Litie săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian , Episcopul Caransebeșului. Totodată ierarhul a sfințit și icoanele care împodobesc sfântul locaș, în care sunt reprezentați sfinți români.

Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură despre semnificația sărbătorii, cât de importanți sunt Sfinții Împărați Constantin și Elena pentru noi creștinii și cât ajutor primim de la ei dacă îi chemăm în rugăciune și ne plecăm genunchii în fața icoanei lor. De asemenea, ierarhul a arătat importanța tuturor sfinților în viața noastră, în lupta spre desăvârșire, amintind în mod deosebit de sfinții canonizați recent la Mănăstirea Putna, Mitropolitul Iacob Putneanul al Moldovei și Cuvioșii Sila, Paisie și Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Biserica cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Caransebeș a fost construită în anul 2000, ca și paraclis episcopal și a fost pusă în grija sectorului de tineret al Episcopiei Caransebeșului. Din anul 2002 biserica de lemn, cum este denumită, a funcționat ca și parohie și a avut acest statut până la 1 septembrie 2012, când Preasfințitul Părinte Lucian, i-a redat destinația inițială și a fost pusă în slujba tinerilor elevi seminariști din Caransebeș.

Data: 21 mai 2017 • Vizualizări: 2204