Hramul Schitului Gornea-Sicheviţa

Hramul Schitului Gornea-Sicheviţa
Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului va participa la hramul paraclisului Schitului Gornea-Sicheviţa
Autor: Serviciul Prezidial
În Vinerea Luminată, la praznicul Izvorul Tămăduirii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului va participa la hramul paraclisului schitului Gornea-Sicheviţa.

Paraclisul mănăstiresc a fost târnosit în data de 21 noiembrie 2006 de către Preasfinţitul Părinte Lucian al Caransebeşului care a aşezat ca ocrotitor al paraclisului praznicul Izvorul Tămăduirii.

În acest an, la invitaţia obştii monahale, cu binecuvântarea Chiriarhului şi cu participarea preoţilor din împrejurimi, credincioşii vor veni în pelerinaj la hramul paraclisului, vor participa la Sf. Liturghie arhierească şi la slujba de sfinţire a apei, după care se vor bucura de un recital de cantări corale, oferite de către corul preoţilor din protopopiatul Oraviţa. Sf. Liturghie va începe la ora 9.30.

Săpăturile arheologice efectuate pe Clisura Dunării au scos la iveală şi câteva obiecte cu însemne creştine care datează din secolul IV-V. Toate acestea dinîmpreună cu iniţiativa şi implicarea protopopului Ion Văran a luat fiinţă schitul din vecinătatea comunei Gornea. Terenul şi clădirea aferntă au fost donate Episcopiei, ffin un fost tichet grăniceresc. Începând cu luna mai a anului 2001, viaţa monahală a luat fiinţă prin ajezarea la acest schit a monahiilor Macaria şi Anastasia Grăpean împreună cu ieromonahul Valerian de la Schitul Pătrunsa, judeţul Vălcea.

În anul 2002 s-a construit trapeza, chiliile, bucătăriile şi arhondaricul pentru credincioşi, iar în anul 2003 la praznicul Izvorul Tămăduirii s-a pus piatra de temelie pentru noua biserică a schitului. Actualmente biserica se află în curs de finalizare

Data: 7 aprilie 2010 • Vizualizări: 1473