Hramul Schitului Petroșnița

Hramul Schitului Petroșnița

Album foto
În ajunul praznicului Înălţării Sfintei Cruci, Schitul Petroşniţa şi-a sărbătorit hramul
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă, 13 septembrie, în ajunul praznicului Înălţării Sfintei Cruci, Schitul Petroşniţa şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Liturghia arhierească a fost oficiată în altarul de vară al aşezământului monahal. La slujbă au participat, alături de autorităţile locale, un număr însemnat de credincioşi de pe Valea Timişului dar şi din Galaţi, Botoşani, Timişoara şi Caransebeş. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos”.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi, pentru că a rânduit să avem o vreme potrivită ca să putem sluji în curtea mănăstirii. Ne bucurăm că în acest an, la praznicul Înălțării Sfintei Cruci avem două liturghii la două așezăminte monahale din Episcopia noastră, una la acest schit și una la Crucea-monument de pe Muntele Mic”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

„Întemeiat în urmă cu nouă ani, pe dealul numit „Radeş”, în traducere „rugăciune”, acest așezământ monahal reprezintă pentru credincioșii de pe Valea Timișului un important reper duhovnicesc. Măicuțele care se ostenesc aici, împreună cu părintele duhovnic, au ridicat o biserică frumoasă și au început ridicarea unui mare corp de chilii, unde nădăjduim că obștea va desfășura multiple activități duhovnicești și gospodărești”, a arătat părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc, al Episcopiei Caransebeșului.

Schitul Petroşniţa, cu hramurile „Înălţarea Sfintei Cruci” şi „Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei”, a luat fiinţă în anul 2005, la iniţiativa preotului paroh din satul Petroşniţa, Ioan Sârbu şi a părintelui protosinghel Onufrie Ocu. La data de 16 septembrie 2012 a avut loc târnosirea bisericii de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian. În prezent se execută lucrări la un nou corp de chilii.


Data: 14 septembrie 2014 • Vizualizări: 927