Hramul Schitului Petroşniţa

Hramul Schitului Petroşniţa

Album foto
În Duminica dinaintea praznicului Înălţării Sfintei Cruci, Schitul Petroşniţa din județul Caraș-Severin şi-a sărbătorit hramul
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica dinaintea praznicului Înălţării Sfintei Cruci, Schitul Petroşniţa din județul Caraș-Severin şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor așezământului monahal s-a aflat Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a sfințit pictura din pridvorul bisericii, iar în continuare înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie, în altarul de vară al schitului. La slujbă au participat, alături de autorităţile locale, un număr însemnat de credincioşi de pe Valea Timişului, dar şi din Galaţi, Botoşani, Timişoara şi Caransebeş. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Întemeiat în urmă cu 10 ani, pe dealul numit „Radeş”, în traducere „rugăciune”, așezământ monahal de la Petroșnița reprezintă pentru credincioșii de pe Valea Timișului un important reper duhovnicesc. „Este o bucurie pentru noi că acest așezământ monahal a crescut în cei 10 ani și din punct de vedere spiritual și din punct de vedere material. Foarte mulți credincioși, de aproape sau de departe, vin nu numai la hramul acestui schit, ci și în duminici și sărbători, ca să se roage Mântuitorului Hristos și să se odihnească duhovnicește, pentru că locul este unul binecuvântat și pitoresc, așezat la poalele Munților Semenic”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Schitul Petroşniţa, cu hramurile „Înălţarea Sfintei Cruci” şi „Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei”, a luat fiinţă în anul 2005, la iniţiativa preotului paroh din satul Petroşniţa, Ioan Sârbu şi a părintelui protosinghel Onufrie Ocu. La data de 16 septembrie 2012 a avut loc târnosirea bisericii de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian. În prezent se execută lucrări la un nou corp de chilii.


Data: 13 septembrie 2015 • Vizualizări: 515