„Hristos se naște, slăviți-L” la Moldova Nouă

„Hristos se naște, slăviți-L” la Moldova Nouă

Album foto
Miercuri, 20 decembrie, la Casa de Cultură din Moldova Nouă, s-a desfășurat spectacolul de colinde intitulat „Hristos se naște, slăviți-L”
Autor: Serviciul Prezidial
Vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos a fost vestită prin sunet dulce de colind și la Moldova Nouă, miercuri, 20 decembrie, când la Casa de Cultură din oraș s-a desfășurat spectacolul de colinde intitulat „Hristos se naște, slăviți-L”. Spectacolul s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, autorităților locale și a unui însemnat de spectatori.

Printre colindătorii care au urcat pe scena Casei de Cultură se numără tineri din cadrul celor două centre de tineret din Moldova Nouă, precum Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” și „Sf. Mc. Varvara”, Corul Seminarului Teologic din Caransebeș, Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș și Corul „Ison” al Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița.

„Ne bucurăm foarte mult că am ales să venim în acest an, în Postul Crăciunului, cu câteva zile înainte de Nașterea Domnului, la Moldova Nouă, cu acest spectacol intitulat „Hristos se naște, slăviți-L”, un concert de colinde împletit cu frumoasele cântece patriotice, pentru că îi comemorăm în aceste zile și pe eroii Revoluției din 1989, dar și cu frumoasele tradiții din Postul Crăciunului, tradițiile noastre creștinești populare românești, unde se păstrează foarte bine și graiul, și portul, dar și tot ceea ce a împodobit folclorul tradițional praznicul Nașterii Domnului, urăturile și tot ceea ce înseamnă colindatul în Ajunul Crăciunului, dar și în Ajunul Anului Nou. Suntem încântați că la Moldova Nouă avem o primire foarte frumoasă întotdeauna, de aceea în acest an am venit atât cu Corul Seminarului, cât și cu cei care formează Corul Catedralei noastre Episcopale, ca să îi bucurăm pe acești minunați credincioși, pe preoții care își desfășoară activitatea aici și, nu în ultimul rând, pe domnul primar, care întotdeauna este receptive la nevoile Bisericii Ortodoxe din orașul Moldova Nouă. Îi felicităm pe toți ascultătorii, pe toți colindătorii și le dorim din toată inima Sărbători fericite, cu pace, liniște, întru toate bună sporire și într-adevăr Nașterea lui Hristos să ne fie tuturor de folos”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Pe lângă regalul de colinde, au răsunat și cântece patriotice, urări tradiționale, precum Plugușorul și alte urări menite să pună în valoare obiceiurile folclorice bănățene legate de frumoasa perioadă a Crăciunului.

La sfârșit, cei prezenți la Casa de Cultură din Moldova Nouă au avut posibilitatea de a oferi o rază de speranță din lumina dragostei lui Hristos copiilor bolnavi din toată țara, participând la Campania strângerii de fonduri pentru Centrul Medical Cristian Şerban din Buziaş, o instituţie unică în România, destinată copiilor care suferă de diabet şi hemofilie.

Această campanie este organizată de Crucea Roșie din Caraș-Severin și de Radio România Reșița, alăturându-se și Episcopia Caransebeșului, care a organizat colecte la sfârșitul fiecărui spectacol organizat în această perioadă. Campania a început în 17 decembrie și se va încheia în data de 23 decembrie, iar sumele strânse vor fi depuse la Căsuța de Sticlă din Parcul Tricolorului al municipiului Reșița.


Data: 21 decembrie 2017 • Vizualizări: 362