Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra în procesiune...

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra în procesiune...
Procesiune cu icoana Maicii Domnului în parohiile Giurgiova şi Gârlişte din Protopopiatul Oraviţa
Autor: Preot Păunel Juchi, Preot Traian Ghiurfălean
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, pentru câteva ore, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, a părăsit lăcaşul de la Mânăstirea Călugăra pentru a fi adusă în mijlocul credincioşilor din Parohiile Gârlişte şi Giurgiova. Credincioşii din comuna Goruia, au avut posibilitatea ca în zilele de 8 aprilie la Giurgiova şi 9 aprilie la Gârlişte să se închine icoanei, care pentru mulţi dintre cei care au venit cu credinţă să se roage Maicii Domnului, a însemnat vindecare, pace şi linişte sufletească.

În seara zilei de vineri, 8 aprilie, în Parohia Giurgiova s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoţi: ieromonahul Hristofor, părintele Traian Ghiurfălean, părintele Păunel Juchi, părintele Petru Bona, părintele Ovidiu Cărăbaş, părintele Sergiu Dale şi părintele Olimpiu Silaghi. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către ieromonahul Hristofor, reprezentant al Mănăstirii Călugăra.

În seara zilei de sâmbătă, 9 aprilie, în Parohia Gârlişte a fost oficiată slujba Vecerniei cu Litie şi Acatistul Maicii Domnului de către un sobor alcătuit din cinci preoti: ieromonahul Hristofor – MânăstireaCălugăra, părintele Păunel Juchi – Parohiei Gârlişte, părintele Petru Bona – Parohia Goruia, părintele Traian Ghiurfălean – Parohia Giurgiova şi părintele Solomon Dragotă – Parohia Ciudanoviţa

În cuvântul său de învăţătură părintele Hristofor, a vorbit credincioşilor despre minunile Maicii Domnului şi despre importanţa Născătoarei de Dumnezeu ca mijlocitoare în faţa tronului ceresc. Sfinţia sa a prezentat credincioşilor prezenţi şi câteva dintre minunile pe care icoana Maicii Domnului le-a săvârşit datorită credinţei, a rugăciuniii şi a faptelor bune, celor care i-au cerut ajutorul.

La aceste seri duhovniceşti, alături de preoţi şi credincioşi au înălţat rugăciuni către Dumnezeu şi d-na director Liubiţa Raichici, din partea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional al judeţului Caraş Severin şi dl Susa Nicolae, primarul comunei Goruia.

La finalul slujbelor, preoţii din cele două parohii şi stareţul Mănăstirii Călugăra, Arhimandritul Casian au mulţumit Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului pentru binecuvântarea de a avea în mijlocul parohiilor Gârlişte şi Giurgiova icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Totodată a mulţumit şi întregului sobor de preoţi care a participat la rugăciune, şi la aceste momente de înălţare sufletească. Nu în ultimul rând preoţii parohi au mulţumit credincioşilor prezenţi în număr foarte mare pentru ataşamentul lor faţă de Biserica lui Hristos.

Data: 14 aprilie 2011 • Vizualizări: 1340