Ierarh, preoți și credincioși din Caransebeș împreună în rugăciune la Praznicul Naşterii Domnului

Ierarh, preoți și credincioși din Caransebeș împreună în rugăciune la Praznicul Naşterii Domnului

Album foto
La Praznicul Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
La Praznicul Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial, la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş. În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Lucian a hirotesit întru arhidiacon pe diaconul Daniel Simeria.

La Sfânta Liturghie au participat oficialități locale, precum şi un număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu. Sărbătoarea a fost întregită anul acesta de prezența unui grup de copii și tineri, membrii ai formației folclorice Mărgăritarele Basarabene însoțiți de preoți și oficialități din mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove, care la final au susținut un concert de colinde.

„Au fost foarte mulți credincioși la Sfânta Liturghie, numeroși copii și tineri s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar bucuria a fost întregită, căci astăzi am avut oaspeți din Republica Moldova, care ne-au încântat și ne-au înălțat, aducându-ne din Basarabia vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Îi mulțumim Domnului și Îl rugăm să se nască în inima și sufletul fiecăruia dintre noi și noi să ne arătăm disponibili așa cum s-au arătat păstorii de la Betleem, care au alergat după ce au primit vestea cea bună din partea îngerilor și s-au închinat Pruncului Divin. Trebuie să ne închinăm și noi cu bucurie și să intonăm în adâncul inimii noastre primul colind vestit de îngeri, «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bună voire»”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost târnosită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi în anul centenarului instalării episcopului Miron Cristea în scaunul vlădicesc de la Caransebeş (1910 – 2010).


Data: 25 decembrie 2016 • Vizualizări: 1177