Importanța duhovnicului în viața tinerilor dezbătută la Reșița

Importanța duhovnicului în viața tinerilor dezbătută la Reșița

Album foto
La demisolul Bisericii „Schimbarea la Față”, Govândari-Reșița s-a desfășurat, ieri, Simpozionul „Tinerii ortodocși azi”
Autor: Departamentul de tineret
Zeci de copii și tineri s-au adunat ieri seară, împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului la Centrul pastoral-misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur” de la demisolul Bisericii „Schimbarea la Față”, Govândari-Reșița, pentru a dezbate tema intitulată „Duhovnicul-călăuză a tinereții mele”.

Simpozionul „Tinerii ortodocși azi”, organizat de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului a adunat copii și tineri din cele 7 centre de tineret de pe raza Protopopiatului Reșița. Delegațiile de adolescenți au prezentat un material multimedia în care au surprins păreri ale tinerilor despre relația lor cu duhovnicii, precum și citate din sfinții părinți care arată necesitatea de a avea un duhovnic.

După prezentarea materialului, părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, cel care a moderat evenimentul, a adresat și câteva întrebări copiilor despre cât de necesar este să ai un duhovnic.

În cea de-a doua parte a acestui Simpozion, a fost organizată o expoziție de fotografie cu tema „Tinerețe cu Hristos”, în cadrul căreia fiecare centru de tineret a prezentat fotografii din cadrul activităților desfășurate în ultima perioadă.

„Ne-am bucurat să vedem materiale inedite care au subliniat încă o dată că tinerii din Eparhia noastră își doresc o viață spirituală, autentică și dinamică. Tinerii noștrii își doresc să aibă o relație adevărată și sfântă cu duhovnicul lor și prin duhovnic să aibă o viață autentică în Hristos. Suntem convinși că acest siompozion i-a mobilizat pe tinerii noștri și pe preoții care activează și coordonează aceste centre de tineret și credem că viața spirituală în Episcopia Caransebeșului are un viitor sigur, deoarece Biserica Ortodoxă trebuie să se bazeze și pe tinerii care activează și sunt foarte atașați de sfintele slujbe și bineînțeles se împărtășesc cât mai des cu Sfintele Taine. De fapt scopul suprem al centrelor noastre de tineret este ca tinerii să fie și să rămână în biserică, Hristos să fie împărtășit prin cuvânt și Sfinte Taine cât mai multor tineri”, a sublinat Preasfințitul Părinte Lucian.

La final ierarhul le-a oferit tuturor participanților la eveniment cadouri și iconițe. Alături de tineri au fost și preoții îndrumători, profesori de religie, precum și voluntari care activează în centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului. Simpozionul „Tinerii ortodocși azi” se înscrie în seria de manifestări organizate cu ocazia Zilelor Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului, 27 ianuarie-5 februarie.

Data: 2 februarie 2017 • Vizualizări: 1128