Împreună cu Hristos pe drumul spre Golgota

Împreună cu Hristos pe drumul spre Golgota
În perioada 21-23 martie, tinerii implicaţi în proiectului ecumenic Da EurHome a EurHope vor participa la cea de-a patra ediție a simpozionului internațional cu tema „Iubirea creştină” ce se va desfăşura la Băile Herculane
Autor: Pr. prof. Nicolae Chiosa
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, cu sprijinul conducerii Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița şi în parteneriat cu Centrul de Tineret Reșița Montană al Parohiei Adormirea Maicii Domnului și Primăria Reșița, tinerii implicaţi în proiectului ecumenic Da EurHome a EurHope vor participa la cea de-a patra ediție a simpozionului internațional cu tema „Iubirea creştină”.

În perioada 21-23 martie, peste 100 de tineri se vor întâlni la pensiunea Casa Ecologică din Herculane, cu scopul de a se pregăti temeinic pentru cea de-a şasea tabără de vară ce se va desfăşura în Centrul Giovanni Paolo II din Loreto, Italia. Spre deosebire de celelalte ediţii, simpozionul se va desfăşura cu porţile deschise, elevi şi profesori de religie din întreg judeţul - interesaţi, dar care nu au oportunitatea de a se implica -, fiind invitaţi să participe pentru a li se prezenta activitățile religioase pe care aceşti tineri le desfășoară.

Pe parcursul celor trei zile de simpozion, elevii vor participa la conferințe, discuţii pe grupuri, rugăciuni şi jocuri de cunoaştere, încercând astfel să aprofundeze mesajul dat de perioada Postului și de apropierea Sfintelor Sărbători Pascale. Tinerii îşi vor aminti de durerea suferită de Iisus Hristos pe cruce şi de drumul chinuitor pe care l-a străbătut spre Golgota, îndurând toate din iubirea Sa faţă de oameni. În acelaşi fel, elevii încearcă să urmeze acest exemplu, învăţând în această perioadă să fie mai răbdători şi mai buni, căutând fiecare să-şi ducă crucea, respectiv să-şi înţeleagă şi să-şi accepte problemele personale, chiar dacă uneori acest lucru îi depăşeşte.

Dacă sâmbătă va fi o zi dedicată aspectelor practice, fiind desfăşurate acelaşi tip de acţiuni ca şi cele la care tinerii iau parte în Centrul Giovanni Paolo II din Loreto, ziua de duminică, închinată de Biserica Ortodoxă Sfintei Cruci va fi dedicată sufletului, elevii urmând să participe la Sfânta Liturghie, prilej de a se împărtăşi cu Trupul și Sângele Domnului.

Simpozionul Iubirea creştină reprezintă pentru elevi nu doar o oportunitate de a se întâlni, ci şi o şansă de a continua să păşească împreună pe drumul Crucii şi al unităţii, împărtăşind astfel spiritul de iubire şi înfrăţire specific ecumenismului. Pentru ca bucuria să fie deplină, la eveniment vor participa și tineri coordonaţi de preotul Giorgio Paolini din Pesaro, Borgo Santa Maria, parohie înfrățită cu Biserica Adormirea Maicii Domnului din Reșița.

Data: 19 martie 2014 • Vizualizări: 945