Împreună pentru tânăra generație

Împreună pentru tânăra generație
La sediul Protopopiatului din Reșița a avut loc astăzi o conferință de presă pentru evenimentele ce se vor desfășura în următoarele zile în Episcopia Caransebeșului
Autor: Departamentul de tineret
La sediul Protopopiatului din Reșița a avut loc astăzi o conferință de presă pentru evenimentele ce se vor desfășura în următoarele zile în Episcopia Caransebeșului. Părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret, alături de doi reprezentanți ai Asociației tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și de reprezentantul Primăriei municipiului Reșița, doamna Liliana Dacica, au prezentat în fața presei locale programul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte 2017, manifestare organizată în perioada 18-20 iulie.

Evenimentul își propune să ofere copiilor și tinerilor participanți o serie de activități cultural - educative cu caracter duhovnicesc, precum și de socializare, în scopul promovării valorilor Bisericii noastre, dar și ale județului Caraș-Severin. Vor participa aproximativ 500 de tineri cu vârste între 14-24 de ani din tot județul Caraș-Severin, dar și delegații din alte județe din țară.

„Nevoia organizării unui astfel de eveniment dedicat tinerilor a plecat tocmai de la dorința acestora de a fi împreună în tinda Bisericii. Este pentru Episcopia Caransebeșului cel mai mare eveniment dedicat tinerilor și ca durată, dar și ca număr de participanți, prin care ne dorim să reafirmăm deschiderea Bisericii față de tineri și față de societate în general și să le acordăm totodată șansa tinerilor de a fi o prezență vie și activă în toată lucrarea misionară, filantropică și educativă a Bisericii noastre”, a arătat părintele inspector Mihai Ciucur în cadrul conferinței de presă.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte este un eveniment organizat de Episcopia Caransebeșului, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei Municipiului Reșița, Primăriei Caransebeș și al Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.
În continuarea conferinței de presă a avut loc ultima întâlnire de lucru cu organizatorii și voluntarii acestui eveniment important pentru Episcopia Caransebeșului.

Data: 17 iulie 2017 • Vizualizări: 1221