Împreună pentru tinerii noștri

Împreună pentru tinerii noștri

Album foto
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în perioada 18-20 noiembrie, o delegație a Departamentului de tineret al eparhiei, însoțită de un grup de tineri din municipiul Reșița, a fost prezentă în stațiunea Straja
Autor: Departamentul de tineret
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în contextul parteneriatului încheiat între Episcopia Caransebeșului și Fundația Noi Orizonturi Lupeni, în perioada 18-20 Noiembrie 2016, o delegație a Departamentului de tineret al eparhiei, însoțită de un grup de tineri din municipiul Reșița, a fost prezentă în stațiunea Straja din județul Hunedoara.

În cadrul parteneriatului încheiat la începutul acestui an între Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului și Fundația Noi Orizonturi, la nivelul eparhiei au fost înființate trei cluburi de inițiativă parohială pentru tineret. Tinerii au aici posibilitatea de a se implica în activități comunitare, de voluntariat și de a cunoaște și aprofunda valorile credinței ortodoxe, grație unui concept pus la dispoziție de către fundație tuturor cluburilor de tineret înființate în mai multe eparhii din Patriarhia Română.

„M-am înscris în acest club deoarece mi-am dorit să fiu într-un mediu în care să fac voluntariat împreună cu Hristos, într-un loc sigur, adică în Biserică. Mi-aș dori să văd fiecare tânăr de vârsta mea că vrea să crească făcând voluntariat, să poată spune că a ajutat și alte persoane, să citească de pe zâmbetele străinilor acel mulțumesc spus din inimă, care ne încălzește. Așteptăm cu drag orice tânăr care dorește să facă voluntariat alături de noi, să-și simtă sufletul cum îi saltă și să-L facă pe Hristos să zâmbească”, a mărturisit Karina, o tânără, membră a Clubului de tineret Credo Impact Moniom.

Grupul de tineri, condus de părintele Mihai Ciucur, a participat pe parcursul celor trei zile la activități educative, de socializare și cu caracter duhovnicesc care au avut ca scop întărirea relațiilor între ei și conturarea unor proiecte de viitor în cadrul Clubului de tineret Credo Impact din care fac parte.

Mircea, unul dintre adolescenții care au trăit experiența de la Straja, a afirmat: „Pentru mine această experiență de la Straja a fost una plină de bucurie, am fost ca într-o familie, am râs, ne-am jucat, am cântat, am învățat lucruri noi, dar nu am uitat să ne rugăm și să-I mulțumim lui Dumnezeu că am avut această ocazie. Îmi doresc să mai trăiesc astfel de experiențe, când putem să ne lăsăm grijile deoparte și să ne putem bucura împreună de tot ceea ce ne poate oferi Dumnezeu și de toate micile bucurii ale vieții”.

În paralel, au fost purtate discuții cu reprezentanții Fundației Noi Orizonturi, în cadrul cărora s-au avut în vedere modalitățile concrete de continuare a colaborării între cele două părți, fiind stabilit un program de acțiuni comune, care vor culmina cu participarea tinerilor din cluburile Credo Impact la taberele organizate de fundație în vara anului viitor.

Referindu-se la scopul întâlnirii, părintele Mihai Ciucur a precizat că: „a fost un foarte bun prilej de a consolida parteneriatul cu fundația condusă de profesorul de origine americană Dana Bates – care desfășoară numeroase activități educative și cu caracter filantropic în țara noastră - și, în același timp, o șansă oferită tinerilor noștri de a petrece câteva zile la munte, la cabana fundației, de a se cunoaște mai bine și de a gândi noi activități pentru perioada următoare”.

Pe parcursul celor trei zile tinerii au participat la activități de educație non-formală, jocuri de cabană, drumeții pe munte, dar și la Sfânta Liturghie la schitul din stațiune, unde au dat răspunsurile la strană și au interpretat un buchet de pricesne și cântări specifice perioadei.

Data: 22 noiembrie 2016 • Vizualizări: 842