În Govândarul Reșiței-colinde strămoșești cu tinerii din „ATCOR”

În Govândarul Reșiței-colinde strămoșești cu tinerii din „ATCOR”
La Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”-Govândari din Reşiţa, a avut loc un miniconcert de colinde în duminica dinaintea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos
Autor: Pr. Petru Berbentia
La Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”-Govândari din Reşiţa, activităţile desfăşurate cu copiii pe întreaga perioadă a anului, activităţi ce vizează apropierea celor mici de Biserică, dobândirea unor cunoştiinţe religioase, dar şi de învăţături pentru un comportament creştin, se finalizează cu miniconcerte de colinde sau cântări specifice marilor sărbători.

Şi în acest an, „ucenicii” pregătiţi de părintele Romulus Şandru, au încântat mulţimea credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie în duminica dinainte de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. Astfel, după otpustul Sfintei Liturghii, preotul Romolus Şandru a prezentat pe soleea bisericii pe copiii şi tinerii adolescenţi, participanţi la acest proiect, care au cântat colinde străbune. Candoarea lor, dorinţa lor de a bucura pe părinţii sau bunicii prezenţi, a produs emoţie şi lacrimi în ochii multora, iar aplauzele ascultătorilor au fost răsplata muncii colindătorilor.

După concert, preotul paroh Petru Berbentia a mulţumit părintelui Şandru pentru implicarea şi dăruirea cu care lucrează cu tinerii, iar colindătorilor le-a oferit cadouri de Crăciun, felicitându-i pentru că vin cu atâta dragoste în fiecare duminică la biserică şi pun mult suflet în ceea ce fac.

Acest colind a pregătit concertul ce va fi susţinut de grupul coral „Strana Strămoşească” în ziua Marelui Praznic al Naşterii Pruncului Sfânt în ieslea din Betleem. Dumnezeu să ne ajute să putem continua toate activităţile cu cei ce vor ţine biserica deschisă şi stindardul Ortodoxiei înălţat, chiar şi după ce noi nu vom mai fi.

Data: 18 decembrie 2016 • Vizualizări: 578