În lumea mirifică a poeziei

În lumea mirifică a poeziei
Manifestare culturală închinată Otiliei Cazimir în Parohia Câlnic
Autor: Pr. Valentin Popovici
În perioada 12-17 februarie 2013, a avut în Parohia Câlnic, Protopopiatul Reşiţa, o manifestare dedicată poetei Otilia Cazimir, de la a cărei naştere s-au împlinit 119 ani şi care este cunoscută în special datorită poeziilor sale pentru copii.

Cu ocazia acestui eveniment, elevii de la Şcoala Catehetică a Parohiei Câlnic au pregătit scurte recitaluri de poezie, precum şi o expoziţie de carte şi desene inspirate din opera scriitoarei. Scopul realizării acestui proiect educaţional este stimularea interesului pentru carte şi lectură, dar şi cunoaşterea unor personalităţi marcante ale literaturii române.

Printre invitaţi s-au enumerat oameni de cultură locali, eseişti sau scriitori, printre care Anton Georgescu şi Vasile Ioniţă. Aceştia au vorbit la sfârşitul programului despre viaţa şi opera creatoarei, apreciind eforturile copiilor şi străduinţa lor de a reda versurile de poezie. În încheierea manifestării, s-au oferit premii din partea organizatorilor, respectiv a Parohiei Câlnic, printre care s-a regăsit şi câte o carte de poezii ale binecunoscutei autoare.

Data: 18 februarie 2013 • Vizualizări: 603