În procesiune de Florii pe străzile Caransebeșului

În procesiune de Florii pe străzile Caransebeșului

Album foto
Astăzi, în ajunul Floriilor pentru prima dată în municipiul Caransebeș a fost organizată o procesiune închinată praznicului Intrării Domnului în Ierusalim
Autor: Serviciul Prezidial
Astăzi, în ajunul Floriilor pentru prima dată în municipiul Caransebeș a fost organizată o procesiune închinată praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Procesiunea s-a desfășurat pe traseul: Catedrala „Învierea Domnului” – Catedrala „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” – Biserica „Sf. Iosif cel Nou de la Partoș” – Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu în premieră absolută am săvârșit și noi în cetatea Caransebeșului, în ajunul Floriilor o preafrumoasă procesiune. Ne-am alăturat cu toții, pruncilor curați din Ierusalim și locuitorilor cetății sfinte, care L-au întâmpinat pe Mântuitorul cu imne de laudă cântându-I: «Osana bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului». L-am rugat pe Domnul Hristos, Care la înviat pe prietenul Său Lazăr să intre și în sufletele noastre și noi să devenim mai buni și să-I oferim florile sfintelor virtuți, căci am fost îndemnați în cele 6 săptămâni de post să cultivăm virtuțile creștinești, precum și dragostea de Dumnezeu și de aproapele”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.

Alături de ierarhul Episcopiei Caransebeșului, au participat la procesiune credincioși din oraș, precum și un număr însemnat de copii și tineri, ce au fost îmbrăcați în veșminte populare.

Înainte de a ieșii pe străzile Caransebeșului Părintele Episcop Lucian a sfințit în Catedrala Episcopală o icoană cu Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, care a fost purtată în procesiune. De asemenea, a binecuvântat și ramuri de finic, care au fost împărțite credincioșilor alături de stegulețe.

Pe tot traseul, atât grupul psaltic Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, cât și copiii și tinerii participanți la procesiune au cântat pricesne.

„Credem și mărturisim că această procesiune de Florii pe străzile Caransebeșului a fost și un marș pentru unitatea de credință și de neam la care suntem chemați mai ales în acest an al centenarului. Credem că această procesiune va mobiliza pe viitor și pe ceilalți credincioși ai Caransebeșului și mai ales pe tinerii și copiii din orașul nostru. Îi mulțumim Mântuitorului pentru această zi și Îl rugăm să rămână pe mai departe în inimile și sufletele noastre și să ne ajute să ne purtăm și noi crucea cu demnitate și responsabilitate, așa cum El și-a purtat crucea pe Golgota și a răstignit păcatele întregii omeniri”, a adăugat Părintele Episcop Lucian.

Ajunși la Biserica cu hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”, Preasfințitul Lucian a înălțat rugăciuni de mulțumire și binecuvântare pentru toți credincioșii ce au participat la procesiune, după care s-au rugat împreună la slujba Vecerniei cu Litie a praznicului de mâine.


Data: 31 martie 2018 • Vizualizări: 2019