Inaugurarea Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Varvara” din Moldova Nouă

Inaugurarea Centrului de tineret „Sf. M. Mc. Varvara” din Moldova Nouă

Album foto
În Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă s-a inaugurat Centrul de tineret pus sub ocrotirea Sfintei Mare Mucenițe Varvara, joi, 11 iunie
Autor: Serviciul Social-Misionar
În Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă s-a inaugurat Centrul de tineret pus sub ocrotirea Sfintei Mare Mucenițe Varvara. Evenimentul a avut loc în biserica parohială joi, 11 iunie, invitat fiind părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar şi de activităţi cu tineretul al Episcopiei Caransebeşului. Manifestarea a debutat cu o rugăciune rostită de către toți cei prezenți, iar în continuare a avut loc o prezentare multimedia cu activităţile desfăşurate deja în centrele de tineret existente în Eparhia Caransebeşului. Prin această expunere, părintele inspector Mihai Ciucur a arătat celor prezenţi importanţa dezvoltării a noi nuclee de copiii şi tineri, sub forma centrelor de tineret. La inaugurare au participat directorul de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, preoții de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, profesori din localitate, părinţi şi bunici, dar şi copii veniți în număr foarte mare.

„Ne bucurăm că am avut ocazia să inaugurăm un al doilea centru de tineret la Moldova Nouă în colaborare cu Liceul Tehnologic de aici, cel mai mare liceu din județul nostru și să concretizăm o frumoasă colaborare care există între Biserică și Școală. Chiar dacă este spre sfârșitul anului școlar ne bucurăm că partenerii noștri au disponibilitatea de a pune la dispoziție un spațiu în care va funcționa centrul de tineret pe care l-am inaugurat astăzi și care va rămâne deschis inclusiv pe perioada vacanței de vară. Dacă elevii vor intra în vacanță de la școală, în ceea ce privește pregătirea și formarea lor pentru viață, formarea în Hristos, nu poate să fie întreruptă, de aceea suntem bucuroși de deschiderea față de biserică a școlii și aducem mulțumiri pentru disponibilitatea și sprijinul pe care ni-l acordă”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Episcopia Caranebeșului, prin Departamentul de tineret, a acordat în ultimii ani foarte multă atenție în dezvoltarea educației copiilor și tinerilor prin crearea centrelor de tineret, care au menirea de a descoperi acestora motive spre a-şi întări convingerea că drumul Bisericii şi cel al Şcolii sunt singurele căi spre aflarea fericirii celei adevărate.


Data: 12 iunie 2015 • Vizualizări: 538