Inaugurarea Unității Speciale de Aviație la Caransebeș

Inaugurarea Unității Speciale de Aviație la Caransebeș

Album foto
Joi, 12 iunie, la vechiul aeroport din Caransebeș a avut loc inaugurarea unei Unități Speciale de Aviație
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 12 iunie, la vechiul aeroport din Caransebeș a avut loc inaugurarea unei Unități Speciale de Aviație. În prezenţa autorităţilor centrele, județene și locale, a numeroase oficialităţi civile şi militare, comandanţi ai aviaţiei locale şi naţionale, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, a fost oficiată o slujbă de binecuvântare, de către un sobor de preoți și diaconi, condus de către părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

În continuare, primarul municipiului, dl. Marcel Vela, președintele Consiliului Județean, dl. Sorin Frunzăverde, prefectul județului, dl. Silviu Hurduzeu, comandantul unității, dl. Andree Andreiaș și comandorul Marius Burtan din cadrul Inspectoratului General de Aviație, au tăiat panglica inaugurării Unității de Aviație din Caransebeş, pentru elicoptere, zboruri cargo şi elicopterele SMURD.

Activităţile privind înfiinţarea şi operaţionalizarea Unităţii Speciale de Aviaţie din Caransebeș, au demarat la începutul anului 2013, iar eforturile depuse de conducerea MAI şi disponibilitatea administraţiei publice locale au condus la realizarea unei importante direcţii de acţiune prevăzută în Planul de implementare a Strategiei Dezvoltării Aviaţiei până în 2020.

După 19 ani de la închiderea aeroportului, această unitate specială de aviație va asigura acoperirea aeriană a zonei de Sud-Vest a ţării, a frontierei externe a Uniunii Europene dintre România şi Serbia, atât terestră cât şi fluvială, precum şi a zonelor greu accesibile.

Data: 13 iunie 2014 • Vizualizări: 1187