Inaugurarea unui nou centru de tineret la Bocșa

Inaugurarea unui nou centru de tineret la Bocșa

Album foto
Un nou Centru de tineret al Episcopiei Caransebeșului a fost inaugurat joi, 25 februarie, la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Bocșa Montană
Autor: Serviciul Social-Misionar
Un nou Centru de tineret al Episcopiei Caransebeșului a fost inaugurat joi, 25 februarie, la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Bocșa Montană. Momentul festiv a debutat cu slujba de sfințire a sediului unde copiii și tinerii își vor desfășura activitățile, săvârșită de către un sobor de preoți, avându-l ca protos pe părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului. La eveniment au fost prezenți copiii care vor face parte din Centrul de tineret „Mihail Gașpar”, părinții acestora, precum și preoți din localitate.

După oficierea sfintei slujbe părintele inspector Mihai Ciucur împreună cu părintele protopop al Reșiței, Gheorghe Șuveți și părintele coordonator al copiilor și tinerilor, Ciprian Costiș, au tăiat panglica centrului nou înființat. În continuare reprezentanții grupului de copii beneficiari au prezentat celor prezenți la manifestare, într-un format multimedia, evenimente și activități pe care ei le-au desfășurat până în prezent, deoarece această echipă a fost implicată activ în viața Bisericii și până la acest moment. La final părintele Mihai Ciucur le-a oferit din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului o icoană cu Maica Domnului, transmițându-le totodată și mesajul de binecuvântare și purtare de grijă pe care Preasfinția Sa o are față de acești copii și tineri.

„Odată cu festivitatea de astăzi orașul Bocșa devine primul oraș din Episcopia Caransebeșului care are trei centre de tineret înființate în ultimii doi ani de zile. Un motiv în plus de bucurie l-a constituit faptul că ocrotitorul acestui centru de tineret este o mare personalitate locală, un teolog și un scriitor în egală măsură, este vorba despre protopopul Mihail Gașpar. Acest cărturar devine de astăzi un model pentru tinerii, copiii, dar și părinții care învață și se formează la acest centru de tineret. De altfel ca și locație centrul va funcționa pe locul unde la începutul secolului al 20-lea fostul protopop de Bocșa Montană, Mihail Gașpar și-a avut sediul oficiului protopopesc, fiind în această ascultare timp de 18 ani”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul de tineret, a acordat în ultimii ani foarte multă atenție în dezvoltarea educației copiilor și tinerilor prin crearea centrelor de tineret, care au menirea de a descoperi acestora motive spre a-şi întări convingerea că drumul Bisericii şi cel al Şcolii sunt singurele căi spre aflarea fericirii celei adevărate. Scopul principal este structurarea și permanentizarea activităților cu tinerii la nivelul parohiilor, precum și atragerea alături de slujitorii Bisericii, care coordonează aceste centre, a unui număr tot mai mare de voluntari din diverse domenii de activitate (cadre didactice, artiști, asistenți sociali ș.a.).


Data: 26 februarie 2016 • Vizualizări: 696