Început de an universitar la Caransebeș

Început de an universitar la Caransebeș

Album foto
Pentru studenții Secţiei de Teologie Ortodoxă-Didactică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, ziua de marți, 6 octombrie, a fost un nou început
Autor: Serviciul Prezidial
Pentru studenții Secţiei de Teologie Ortodoxă-Didactică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, ziua de marți, 6 octombrie, a fost un nou început. Secția de teologie și-a început noul an universitar prin festivitatea de deschidere organizată în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului. Manifestarea a debutat printr-o slujbă de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

„I-am îndemnat pe studenții Facultății noastre să ia aminte la mărturisirea Sfântului Apostol Toma, la mărturisirea Sfântului Apostol Petru, dar și la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, care ne îndeamnă pe noi toți cei care ne-am asumat misiunea propovăduirii evangheliei de la amvon și de la catedră, spunând: «Mergând învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh». Așadar, îl rugâm pe Măntuitorul Hristos să binecuvinteze începutul anului universitar de la Caransebeș, să-i întărească pe profesorii, care sunt devotați, bine pregătiți și credem că învățământul teologic universitar de la Caransebeș va dăinui și se va consolida”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La eveniment au participat cadrele didactice ale Secției de Teologie din Caransebeş, conducerea Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, domnul primar al municipiului Caransebeș, Marcel Vela, precum şi elevi seminariști și studenţi teologi din municipiul Caransebeș.

„Ne bucurăm mult că avem această secție în cadrul Universității noastre, este una foarte valoroasă, cu rezultate foarte frumoase, atât în activitatea de învățământ, cât și în activitatea de cercetare. Avem convingerea că această secție își va continua activitatea, chiar dacă într-o altă formă de organizare și de asemenea avem convingerea că se va dezvolta prin abordarea unor programe noi de studii și totodată prin dezvoltarea învățământului doctoral și la Caransebeș”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde, rector al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Secţia de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeş funcţionează în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi este continuatoarea unei vechi şi frumoase tradiţii ale învăţământului teologic caransebeşean. Secţia a funcţionat până anul 2006 în spaţiile oferite de Episcopia Caransebeşului, dar din anul universitar 2006-2007 îşi desfăşoară activităţile didactice într-un sediu modern amenajat, prin grija Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa. De la inaugurarea cursurilor teologice 01, noiembrie 1865 şi până în prezent, învăţământul teologic caransebeşean a stat sub oblăduirea unor remarcabile personalităţi ale spiritualităţii şi culturii naţionale, în frunte cu episcopul Ioan Popasu.


Data: 6 octombrie 2015 • Vizualizări: 834