Început de an şcolar cu mai mulţi beneficiari la „Centrul de Zi” din Caransebeş

Început de an şcolar cu mai mulţi beneficiari  la „Centrul de Zi” din Caransebeş
Centrul de zi pentru copii din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş şi-a redeschis porţile
Autor: Serviciul social-misionar
Centrul de zi pentru copii din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş şi-a redeschis porţile. Astfel un număr de 45 de elevi proveniţi din familii vulnerabile vor beneficia de serviciile centrului de zi care constă în activităţi educaţional-recreative.

Doamna directoare Eliane Giurcă ne-a precizat: „De curând a avut loc deschiderea centrului de zi pentru copii, unde avem înscrişi un număr de 45 de copii, de ciclu primar, împărţiţi în 3 grupe. Copiii beneficiază de transport gratuit, de la şcoală la centru şi apoi de la centru acasă. De asemenea ei mai beneficiază de servirea mesei de prânz, efectuarea temelor precum şi activităţi recreative. Copii provin de la Liceul Teoretic „Traian Doda”, de la Liceul Pedagogic şi de la şcoala generală numărul 8 din Caransebeş. Criteriile de selecţie au fost referitoare la grupurile vulnerabile şi anume, copii ce provin din familii cu probleme financiare, copii care sunt în grija bunicilor sau a fraţilor mai mari, di cauză că părinţii sunt plecaţi în străinătate sau divorţaţi, copii care provin din familii monoparentale, copii care nu beneficiază de supraveghere în intervalul 12-16. Centrul beneficiază de trei săli de clasă, iar bucătăria şi sala de mese se află în curs de reamenajare, deoarece numărul de beneficiari a crescut anul acesta. Aceste lucrări se realizează datorită parteneriatului de colaborare cu asociaţia olandeză Hulp aan Ruemanie” (ajutor pentru România), asociaţie cu care Episcopia Caransebeşului colaborează de 3 ani. ”

Centrul de Zi este un serviciu pentru protecţia copilului a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

Totodată, în cadrul Centrului de igienă şi copil a avut loc de curând, un botez social pentru un copil, oficiat de părintele Augustin Bobean, preot misionar la centru.

Data: 27 septembrie 2011 • Vizualizări: 733