Început de Săptămana Mare şi de „Şcoala Altfel” pentru elevii Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici

Început de Săptămana Mare şi de „Şcoala Altfel” pentru elevii Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici
Luni, 6 aprilie , un grup de 80 de elevi ai Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici, însoţiţi de părintele prof. Petrică Zamela s-au deplasat într-o excursie tematică, în judeţul Hunedoara
Autor: Pr. dr. Petrică Zamela
Luni, 6 aprilie , un grup de 80 de elevi ai Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici, însoţiţi de părintele prof. Petrică Zamela şi de vieţuitoarele Aşezământului monahal-social „Ţara Almăjului”, s-au deplasat într-o excursie tematică, în judeţul Hunedoara. Învingând capriciile vremii, elevii au poposit la primele ore ale dimineţii la Mănăstirea Prislop, începând Săptămâna Patimilor în rugăciune şi meditaţie duhovnicească. Excursia a continuat la Castelul Corvinilor, apoi la Biserica monument istoric de la Densuş şi la vestigiile de la Sarmisegetuza.

Activităţile extraşcolare ale elevilor Liceului de la Bozovici vor continua săptămâna aceasta, unele în parteneriat cu Aşezământul monahal-social „Ţara Almăjului” care va sprijini grupul de voluntari ai liceului în acţiunile acestora. De asemenea clasele de silvicultură şi mediu, vor participa şi vor sprijini, în parteneriat cu Ocolul Silvic Bozovici, acţiunea de împădurire a terenului împrejmuitor al Aşezământului monahal-social „Ţara Almăjului”.Toate aceste acţiuni extraşcolare, au ca scop formarea unor competenţe specifice, dar mai ales oferirea unei altfel de educaţii, prin Biserică, în folosul comunităţii şi a semenilor.

Data: 6 aprilie 2015 • Vizualizări: 493