Început nou prin binecuvîntare

Început nou prin binecuvîntare
Pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe din Gherteniș ziua de 4 noiembrie, a avut mare însemnătate, și-a îmbrăcat conotații spirituale multiple
Autor: Pr. Daniel Crecan
Pe de-o parte, biserica frumos înveșmântată precum se cade miresei lui Hristos, și-a primit noul paroh în persoana preotului Graure Ioan Ciprian. Pe de altă parte, credincioșii parohiei au îmbrăcat straiul tradițional, să întâmpine evenimentul, dar și pe P.On. Părinte Protopop, ca la o zi de mare sărbătoare.

La ceasurile serii, P.On. Gheorghe Șuveți a dat binecuvântare la slujirea Vecerniei, având alături un sobor numeros de preoți: parohul Graure Ioan Ciprian de-a dreapta sa, pr.ic.stavr. Ioan Vâșcu pensionar, pr.ic.stavr. Daniel Crecan parohul Vasiovei, pr.ic.stavr. Sorin Belu parohul Șoșdei și pr. Vasile Mutașcu parohul Fizeșului. Cântarea la strană a fost condusă de către pr. Aurel Radics parohul Măureniului, ajutat fiind de către tinerii de la strană: Denis Popa teolog și masterand, Raul Pânzariu student anul II la Teologie, precum și de alți ucenici.

La finalul slujirii, P.On. Părinte a dat citire deciziei chiriarhale de numire pe funcție a noului paroh din încredințarea PSS dr. Lucian Episcopul Caransebeșului, iar părintele Ioan Ciprian Graure a rostit jurământul de fidelitate față de Sfânta Biserică. A urmat apoi investirea tânărului preot, căruia i-au fost încredințate însemnele de paroh: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia Bisericii. Pentru fiecare dintre cele trei elemente simbolice, P.On. a punctat prin cuvântul de învățătură despre însemnătatea și folosul duhovnicesc al acestora. A îndemnat apoi comunitatea din Gherteniș să-l sprijine pe tânărul paroh în activitatea sa pastoral-administrativă și a felicitat pe credincioși pentru numărul mare prezent la ceas de rugăciune. În alocuțiunea sa, parohul Graure Ioan Ciprian, sub imperiul bucuriei și al emoției a mărturisit în fața P.On. Părinte Protopop, a preoților slujitori, precum și a tuturor credincioșilor prezenți, că: ,,...doresc să mă pensionez de la Parohia Gherteniș...!”.

Slujirea s-a încheiat prin fotografia de grup a preoților prezenți, precum și o agapă frumos organizată de către inimoșii parohieni din Gherteniș. Așa se cade să se finalizeze o seară binecuvântată la un nou început, aducând slavă lui Dumnezeu, preamărit în Sfânta Treime: Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh. Amin!

Data: 7 noiembrie 2018 • Vizualizări: 327