Începutul anului 2013 în Episcopia Caransebeşului

Începutul anului 2013 în Episcopia Caransebeşului

Album foto
În prima zi a anului civil, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
În ajunul Anului Nou, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos însoţit de rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an la catedrala episcopală „Învierea Domnului” și Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

În prima zi a anului civil, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. În cadrul Sfintei Liturghii s-au citit rugăciuni de mulţumire către atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2012, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoţii şi credincioşii Episcopiei Caransebeşului şi în noul an.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a subliniat: „Îl rugăm pe Dumnezeu la începutul anului să ne ajute să împlinim poruncile Lui. Este foarte important să ne angajăm la începutul fiecărui an să împlinim poruncile lui Dumnezeu, să împlinim cuvântul lui Dumnezeu care are putere multă. De asemenea, este foarte important ca sfârşitul anului şi începutul noului an să ne găsească, pe noi cei care suntem dreptcredincioşi, în sfânta biserică, la rugăciune pentru că Dumnezeu este dătătorul tuturor bunătăţilor. Aceste bunătăţi le primim în dar de la Dumnezeu dacă noi împlinim poruncile Lui; şi ştim că poruncile lui Dumnezeu nu sunt grele. Trebuie însă să ne preocupăm de această dimensiune spirituală a vieţii noastre, trebuie să cercetăm Scripturile, să citim Sfintele Scripturi şi să le înţelegem duhovniceşte”.

La final Ierarhul, a urat tuturor celor prezenţi, dar mai ales care poartă numele marelui Ierarh Capadocian, Sf. Vasile ani mulţi cu sănătate întru împlinirea virtuţilor creştineşti.


Data: 2 ianuarie 2013 • Vizualizări: 1021