Înscrieri pentru Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa de la Cluj-Napoca

Înscrieri pentru Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa de la Cluj-Napoca
Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului organizează în perioada 4-18 iunie 2015 înscrierea participanților la „Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa” la Cluj-Napoca
Autor: Serviciul Social-Misionar
Evenimentul, care va reuni aproximativ 6.000 de tineri din țară și din străinătate, se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 4-7 Septembrie 2015 și va cuprinde activități cu caracter cultural, educativ și duhovnicesc având ca temă „Tinerii ortodocși împreună pentru viitorul Europei”.

Din partea Episcopiei Caransebeșului, în urma invitației lansate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, vor participa, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, 100 de tineri, cu vârsta între 14-35 ani. Departamentul de Tineret al eparhiei noastre organizează înscrierea participanților la acest eveniment în perioada 4-18 iunie 2015. Criteriile avute în vedere sunt următoarele: reprezentativitatea (se dorește participarea tinerilor de pe întreg cuprinsul eparhiei), tinerii să fie membrii activi ai Bisericii noastre (membri și voluntari ai centrelor de tineret, ai grupelor catehetice, consilii ale elevilor de pe lângă parohii sau unități de învățământ, precum și membri ai corurilor parohiale, cântăreți de strană, ș.a.). De asemenea, se au în vedere elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele de religie și concursurile de profil, precum și elevii și studenții de la școlile teologice cu rezultate deosebite la învățătură.

În scopul eficientizării și al transparenței procesului de înscriere, cu binecuvântarea chiriarhului, au fost stabilite următoarele centre zonale, coordonate de următorii preoți: zona Reșița – pr. Gheorghe Cristian Manole, zona Caransebeș – pr. Teodor Dănuț Coste, zona Bocșa – pr. Doru Melinescu, zona Oravița – pr. Gelu Moldovan, zona Moldova Nouă – prot. Bogoliub Martinovici, zona Oțelu Roșu – pr. prof. Vidu Vasiloni, zona Anina – pr. Horia Mailat, zona Băile Herculane – Valea Almăjului – pr. prof. Petrică Zamela.

Înscrierea tinerilor care doresc să participe la eveniment și care se încadrează în criteriile amintite se va realiza la recomandarea preoților parohi sau a profesorilor de religie, în colaborare cu preoții responsabili de zonă.

Având în vedere că prin participarea la acest eveniment se dorește ca tinerii să fie motivați în plus în a rămâne atașați de valorile credinței noastre, participarea acestora va fi gratuită, toate costurile aferente (transport, taxă de participare, etc.) urmând a fi suportate din bugetul Departamentului de tineret al eparhiei noastre.

Data: 8 iunie 2015 • Vizualizări: 1023