Instalarea noului preot în Parohia Ilova

Instalarea noului preot în Parohia Ilova
În Duminica a 7-a după Paști, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, credincioșii Parohiei Ilova din Protopopiatul Caransebeș au avut bucuria să primească pe noul preot paroh
Autor: Diac. Cosmin Mutaşcu
În Duminica a 7-a după Paști, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, credincioșii Parohiei Ilova din Protopopiatul Caransebeș au avut bucuria să primească pe noul preot paroh. Astfel din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte: P.On. părinte Protopop Liviu-Mihai Drăgan, protopopul Caransebesului, Pr. Găină Pavel, fostul paroh, Pr. Cătălin Găină, actualul paroh, Pr. Liviu Muntean de la Parohia Sfântul Iosif cel nou de la Partoș din Caransebeș, Diac. Negoită Bona și Diac. Cosmin Mutașcu. La sfânta slujbă au participat, alături de autoritățile locale și un număr însemnat de credincioși.

După oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Cătălin Găina a fost instalat de părintele arhimandrit Constantin Timiș, primind însemnele oficiale oferite la instalarea fiecărui preot paroh: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Cheile Bisericii.

La final noul preot paroh, a mulțumit Bunului Dumnezeu, Preasfințitului Părinte Lucian, pentru numirea sa în această parohie, precum și tuturor preoților și credincioșilor care au fost alături de el în această zi importantă din viața lui.

Data: 13 iunie 2016 • Vizualizări: 3082