Instalarea noului preot în Parohia Poiana Buchin

Instalarea noului preot în Parohia Poiana Buchin

Album foto
La sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, credincioșii Parohiei Poiana Buchin din Protopopiatul Caransebeș au avut bucuria să primească pe noul preot paroh
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, credincioșii Parohiei Poiana Buchin din Protopopiatul Caransebeș au avut bucuria să primească pe noul preot paroh. Astfel din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, a săvârșit Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în biserica parohială „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. La sfânta slujbă au participat, alături de autoritățile locale și un număr însemnat de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de seminariști și studenți teologi din Caransebeș, coordonați de părintele profesor Gheorghe Tistu.

La finalul Sfintei Liturghii părintele vicar i-a înmânat noului păstor de suflete al parohiei Alexandru Cătălin Mihăescu, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheile bisericii, evidențiind în cuvinte alese simbolismul acestora, ca fiind semnele propovăduirii lui Hristos și slujirii Bisericii.

„Această parohie a devenit vacantă prin trecerea la cele veșnice a părintelui Bona Rusalin, care a păstorit credincioșii de aici timp de 32 de ani. Am pus la sufletul credincioșilor de aici și totodată i-am îndemnat a rămâne în continuare atașați de biserică de a continua cu noul preot activitatea misionară, dar mai ales de a contribui la sporirea valorilor spirituale și culturale din această frumoasă și fruntașă parohie a Episcopiei Caransebeșului”, a subliniat părintele arhimandrit Constantin Timiș.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Poiana Buchin a fost târnosită la data de 14 iulie 1936 de către Vasile Lăzărescu primul mitropolit al Banatului, la vremea respectivă fiind episcop al Caransebeșului. După ample lucrări de renovare și înfrumusețare biserica a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Lucian în data de 14 august 2011.

Data: 1 decembrie 2015 • Vizualizări: 409