Instalarea noului protopop la Reșița

Instalarea noului protopop la Reșița

Album foto
La Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta Protopopiatului Reşiţa, a avut loc marți, 2 februarie, hirotesia și instalarea noului protopop
Autor: Serviciul Prezidial
La Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta Protopopiatului Reşiţa, a avut loc marți, 2 februarie, hirotesia și instalarea noului protopop al Reșiței, părintele Gheorghe-Adrian Șuveți. Evenimentul festiv a debutat cu o Slujbă de Tedeum, oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la care au fost prezente oficialități locale, preoții din Protopopiatul Reșița, precum și un impresionant număr de credincioşi din localitate.

După cadrul slujbei, părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului a citit Gramata episcopală, iar părintele Gheorghe-Adrian Șuveți a rostit jurământul de fidelitate pentru ascultarea care i-a fost încredințată. În continuare, Preasfințitul Părinte Lucian a hirotesit şi instalat pe noul protopop al Reşiţei.

„Am socotit ca la începutul acestui an civil, un an închinat educației religioase a tineretului creștin ortodox să numim un alt protopop mai tânăr, pe seama celui mai mare protopopiat din Eparhia Caransebeșului. Îi dorim noului protopop multă sănătate, putere de muncă și Dumnezeu să-l învrednicească să ducă pe mai departe tradiția frumoasă în acest protopopiat reprezentativ și important din Episcopie. Sunt vremuri destul de complicate și credem că în fiecare post, în fiecare sector de activitate din Biserica noastră trebuie să avem oameni mai tineri, care să răspundă pe măsură tuturor provocărilor societății actuale”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Pr. Gheorghe-Adrian Șuveți s-a născut la 4 octombrie 1977 în localitatea Anina, județul Caraș-Severin. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, promoția 2000, specializarea Teologie Pastorală. Este căsătorit cu doamna Elena Șuveți, profesor de religie în Reșița, și au doi copii. A activat ca preot paroh la Anina (2000-2014), unde s-a îngrijit de construirea unei noi biserici ortodoxe în cartierul Steierdorf, târnosită de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, la 1 noiembrie 2009. Cu data de 1 martie 2014 a fost transferat ca preot paroh la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița, unde a înființat un centru de tineret. Pentru întreaga sa activitate în slujba Bisericii, PS Episcop Lucian i-a acordat rangul de iconom-stavrofor.


Data: 3 februarie 2016 • Vizualizări: 1050