Întâlnire a preoților din Cercul pastoral-misionar Oravița în Parohia Petrilova

Întâlnire a preoților din Cercul pastoral-misionar Oravița în Parohia Petrilova
Duminică, 18 februarie, preoții din Cercul pastoral-misionar Oravița s-au întâlnit la ceas de seară pentru a săvârși Vecernia Iertării, în Parohia Petrilova din Protopopiatul Moldova-Nouă
Autor: Pr. Ciprian Graure
Sfânta slujbă a fost oficiată în prezența părintelui protopop Bogoliub Martinovici, iar preoții slujitori au fost: Pr. Bența Constantin de la Parohia Mercina, Pr. Oltean Gheorghe de la Parohia Vărădia, Pr. Ionescu Nicolae de la Parohia Vrani și diacon Falcă Florin de la Parohia cu hramul „Sfântul Ilie” Oravița, strana fiind alcătuită din ceilalți preoți.

În cuvântul de învățătură Pr. Marius Doran, a vorbit credincioșilor prezenți la sfânta slujbă despre începutul Triodului, timp de pregătire duhovnicească pentru intrarea în Postul Sfintelor Paști.

La sfârșit preotul paroh Ciprian Graure a mulțumit tuturor pentru împreuna-slujire și tuturor credincioșilor pentru prezența la slujbă, iar părintelui protopop Martinovici Bogoliub i-a oferit drept mulțumire o icoană cu Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului.

Întrunirea preoților s-a încheiat cu susținerea referatului „Organizarea Bisericească și unitatea de neam și credință” susținut de părintele diacon Florin Falcă, apoi s-au discutat probleme administrative și programul săptămânilor duhovnicești din perioada Postului Mare.

Data: 20 februarie 2018 • Vizualizări: 326