Întâlnire a preoţilor şi profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Răcăşdia

Întâlnire a preoţilor şi profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Răcăşdia
Luni, 23 noiembrie, preoţii şi profesorii de religie s-au întâlnit în biserica Parohiei Răcăşdia, Protopopiatul Moldova Nouă unde s-au desfăşurat lucrările Cercului pastoral-misionar Răcăşdia
Autor: Pr. Gheorghe Ţibuleac
Luni, 23 noiembrie, preoţii şi profesorii de religie s-au întâlnit în biserica Parohiei Răcăşdia, Protopopiatul Moldova Nouă unde s-au desfăşurat lucrările Cercului pastoral-misionar Răcăşdia. Cu începere de la ora 10.00 s-a oficiat Sfânta Liturghie, din soborul slujitor făcând parte preoţii: Ştefan Ionuţ Puşchiţă, Ion Ciublea, Paul Banci şi Marius Viorel Voinea, ceilalţi preoţi au asigurat cântarea la strană.

La vremea cuvenită din cadrul Sfintei Liturghii, părintele Paul Banci de la Parohia Nicolinţ a susţinut predica duminicii a 30-a după Rusalii. De asemenea la sfârșitul slujbei, părintele Marius Viorel Voinea de la Parohia Rusova a prezentat o cateheză, având ca temă „Providenţa Divină-îndeosebi purtarea de grijă a Lui Dumnezeu faţă de om”.

În partea a doua a întrunirii a fost expusă o meditație biblică cu tema „Rugăciunea inimii-vorbirea omului cu Dumnezeu”, rostită de părintele Ponoran Vichentă de la parohia Naidăş. Au urmat discuţiile între preoţii şi profesorii de religie, discuţii în care şi prin care s-au căutat soluţii şi metode de a implementa în sufletul şi mintea preşcolarului, elevului de gimnaziu şi nu numai, dragostea de Biserică, de neam, de cele sfinte şi sfinţitoare.

Credem că aceste întălniri sunt necesare şi avem nădejdea că prin soluţiile şi metodele găsite şi aplicate, vom reuşi să dinamizăm şi să intensificăm misiunea şi propovăduirea evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos la toate categoriile de vârstă.

Data: 25 noiembrie 2015 • Vizualizări: 398