Întâlnire cu copiii și tinerii din Bocșa

Întâlnire cu copiii și tinerii din Bocșa
Capela Liceului Tehnologic din Bocșa a găzduit, joi 28 februarie 2013, o întâlnire la care au participat elevi de la școlile și liceele din localitate
Autor: Serviciul Social-Misionar
Întâlnirea a fost organizată de părintele Caius Negrea parohul bisericii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, alături de inspectorul pentru activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, Mihai Ciucur și a avut drept scop consolidarea și extinderea nucleului de tineri și copii constituit la niveul parohiei în urma proiectului „Tineri în Biserică”. Au participat, de asemenea, cadre didactice ale liceului care a găzduit întâlnirea, precum și părinți ai copiilor.

În debutul întâlnirii, după rostirea rugăciunilor începătoare, copiii au putut viziona un dvd de prezentare a proiectului „Tineri în Biserică”, la finalul căruia delegatul episcopiei a subliniat activitățile cu caracter instructiv-educativ, religios și de socializare care s-au desfășurat în cadrul proiectului.

În a doua parte a întâlnirii cei prezenți au vizionat un film rusesc cu caracter duhovnicesc pe marginea căruia, mai apoi, s-au purtat discuții. Copiii s-au dovedit activi pe parcursul discuțiilor, purtând un dialog dinamic și subliniind importanța unor valori precum dragostea față de aproapele, dar și pericolul pe care îl poate reprezenta formalismul în manifestarea credinței.

La final, s-au prezentat activitățile pe care departamentul de tineret al episcopiei le desfășoară în centrele de copii și tineri de la Reșița și Oravița, cei prezenții fiind dornici să participe și ei la activități de formare și de socializare în Biserică. Astfel, la propunearea tinerilor participanți și cu sprijinul preotului paroh s-au conturat câteva activități la care tinerii din Bocșa să participe în scopul apropierii de Biserică. Acestea vor lua forme dintre cele mai diverse, începând cu organizarea unor excursii și drumeții în împrejurimi și continuând cu participarea activă a tinerilor la sfintele slujbe.

„Principalul câștig al acestor întâlniri precum cea de azi de la Bocșa este că, pe lângă faptul că întărim și continuăm lucrarea începută cu acești tineri, avem ocazia să le prezentăm o imagine pozitvă, clară și reală a Bisericii noastre și a credinței ortodoxe. Tinerii zilelor noastre, în principal din cauza frecventelor campanii denigratoare la adresa Bisericii, nu mai au ocazia de a cunoaște Biserica și credința lor în mod real, astfel că participarea la acest gen de întâlniri le oferă posibilitatea să îl cunoască pe Hristos în mod nemijlocit și la măsura înțelegerii lor”, a precizat Mihai Ciucur, inspector pentru activităţi cu tineretul.

Data: 1 martie 2013 • Vizualizări: 1237