Întâlnire cu tinerii în Parohia Cornereva

Întâlnire cu tinerii în Parohia Cornereva

Album foto
Sâmbătă, 22 octombrie, Parohia Cornereva din Protopopiatul Băile Herculane a găzduit întâlnirea tinerilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă, 22 octombrie, Parohia Cornereva din Protopopiatul Băile Herculane a găzduit întâlnirea tinerilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei. Întâlnirea a debutat cu o slujbă de mulțumire săvârșită de un sobor de preoți în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

În continuare, a urmat prezentarea unui material multimedia despre activitățile desfășurate în cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, urmată de o serie de jocuri non-formale și de discuții pe teme de interes din viața tinerilor.

„Întâlnirea de astăzi este o premieră pentru Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului prin modalitatea concretă prin care ea s-a desfășurat. Metoda prin care au socializat acești tineri este una inovativă, nouă, metoda cafenelei publice, prin care tinerii au posibilitatea să-și exprime păreri cu privire la subiecte de maximă importanță și actualitate pentru generația tânără. De asemenea, este foarte important că facilitatorii care sunt implicați în această activitate sunt, la rândul lor, tineri, membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, asociație nou constituită în Episcopia Caransebeșului. Se reușește, astfel, o socializare a tinerilor – tinerii vorbesc cu tineri, tinerii vorbesc despre tinerețe, dar o tinerețe trăită frumos, trăită în Biserică, o tinerețe care ajută să se definească într-un mod frumos, ei fiind adulții de mâine și credincioșii de mâine ai Bisericii Ortodoxe”, a precizat părintele Mihai Ciucur, Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului

Întâlnirea de la Cornereva a reunit preoții și profesorii de religie, alături de tineri liceeni, din toate parohiile Cercului pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei și face parte din manifestările organizate în Episcopia Caransebeșului în Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox.


Data: 25 octombrie 2016 • Vizualizări: 375