Întâlnire cu tinerii la Centrul eparhial

Întâlnire cu tinerii la Centrul eparhial
Vineri, 21 martie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a primit, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial, un grup de o sută de tineri de la Colegiul „Traian Lalescu” din Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 21 martie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a primit, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial, un grup de o sută de tineri de la Colegiul „Traian Lalescu” din Reșița. Aceștia au fost însoțiți de pr. dr. Borislav Tasici, pr. prof. Nicolae Chiosa și de pr. prof. Emil Sergiu Varga. Tinerii, implicaţi în proiectul ecumenic „Da EurHome a EurHope”, au prezentat activităţile derulate în fiecare an în cadrul taberei ecumenice de la Loreto din Italia și programul activităților la cea de-a patra ediție a simpozionului internațional cu tema „Iubirea creştină”, care s-a desfășurat la pensiunea Casa Ecologică din Băile Herculane.

Preasfințitul Lucian a binecuvântat activitățile tinerilor și totodată le-a vorbit despre Sfânta Cruce, îndemnându-i să se apropie și de Sfântul Potir: „Sunteți tineri care aparțineți Bisericii Ortodoxe, având deci o identitate spirituală pe care aţi ales să o arătaţi tuturor. Mă bucur că ați ales să desfăşuraţi acest simpozion în perioada Postului Mare, în preajma Duminicii Sfintei Cruci şi de aceea vă doresc ca în această tabără să discutați mai pe larg despre drumul crucii și asumarea crucii, pe care fiecare dintre noi trebuie să o purtăm cu demnitate și responsabilitate până la sfârșitul vieții. Vă îndemn ca la Sfânta Liturghie, la care veți participa, să vă împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos”.

„La întâlnirea pe care am avut-o anul trecut cu Preasfințitul Lucian am fost invitați ca prin acest proiect să fim mesagerii a ceea ce înseamnă tineri în Biserica Ortodoxă. Am pus în aplicare acel gând și astăzi suntem într-un număr mult mai mare de tineri, care doresc să participe la un simpozion ortodox”, a subliniat părintele profesor Nicolae Chiosa.

Simpozionul „Iubirea creştină” reprezintă pentru elevi nu doar o oportunitate de a se întâlni, ci şi o şansă de a continua să păşească împreună pe drumul Crucii şi al unităţii. Spre deosebire de celelalte ediţii, simpozionul s-a desfăşurat cu porţile deschise, fiind invitaţi să participe elevi şi profesori de religie din întregul județ Caraş-Severin. Alături de tinerii din România au fost și tineri din Italia, coordonaţi de preotul Giorgio Paolini din Pesaro, Borgo Santa Maria, parohie înfrățită cu Biserica Adormirea Maicii Domnului din Reșița.

Data: 22 martie 2014 • Vizualizări: 626