Întâlnire de lucru a Cercului pastoral-misionar Oraviţa – Anina

Întâlnire de lucru a Cercului pastoral-misionar Oraviţa – Anina
Zilele trecute în Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din Oraviţa, a avut loc o întâlnire a preoţilor şi profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Oraviţa – Anina
Autor: Pr. Horia Mailat
Zilele trecute în Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din Oraviţa, a avut loc o întâlnire a preoţilor şi profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Oraviţa – Anina.

În prima parte a întâlniri s-a oficiat Slujba Vecerniei de către un sobor de preoţi la finalul căreia a fost susținută o cateheză cu tema „Sfânta Scriptură”. În continuare a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru preoţii trecuţi la Domnul din parohiile aparţinătoare cercului.

Tot în cadrul acestei întâlniri părintele Alin Remus Muntean de la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Anina, a prezentat ultimele două cărţi scrise de sfinţiia sa. În această prezentare părintele a subliniat importanţa Bisericii în viaţa credincioşilor atât ca locaş de cult cât şi de cultură.

În cea de a doua parte a întâlniri, a fost susţinut un referat cu tema „Preotul – în Tratatul despre Preoţie, a Sfântului Ioan Gură de Aur”. Pe marginea acestui subiect au fost purtate discuții, totodată dezbătându-se probleme pastorale din unităţile parohiale ale cercului, precum și colaborarea cu profesorii de religie şi cu instituţiile de învăţământ.

Data: 20 octombrie 2015 • Vizualizări: 639