Întâlnire de lucru a filialelor ATOR Banatul de Munte

Întâlnire de lucru a filialelor ATOR Banatul de Munte
La Caransebeș, a avut loc marți, 20 iunie, întâlnirea lunară de lucru a filialelor ATOR Banatul de Munte în cadrul căreia reprezentanții din teritoriu au dezbătut proiectele care urmează să se desfășoare pe parcursul vacanței de vară
Autor: Departamentul de tineret
Punctul central al discuțiilor l-a constituit implicarea tinerilor atoriști în organizarea, în premieră în Caraș-Severin, a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ITO BM) la Reșița și Caransebeș, în perioada 18-20 iulie. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în mijlocul tinerilor a fost prezent, și de această dată, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei. Acesta le-a prezentat tinerilor programul celor trei zile dedicate lor în vara acestui an, precum și modalitățile în care se pot implica în calitate de voluntari în acest proiect misionar de suflet. De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la implicarea tinerilor din ATOR atât ca voluntari, cât și ca beneficiari la celelalte tabere și școli de vară care vor avea loc în perioada următoare.

În cadrul întâlnirii au fost luate și alte decizii importante pentru viitorul asociației: a fost ales logo-ul ATOR Banatul de Munte, precum și logo-ul ITO BM și au fost discutate aspecte despre cele două proiecte aflate în desfășurare. Este vorba despre Festivalul de tradiții „De prin zestrea Banatului”, organizat de tinerii atoriști la Reșița, în data de 24 iunie, precum și de campania umanitară „Împreună dăruim viață” aflată în desfășurare până în 23 iunie.

Referindu-se la întâlnire, Cătălin Ciorângă – vicepreședinte al ATOR Banatul de Munte - a afirmat că aceasta „a fost una reușită, pentru că am atins toate punctele pe care ni le-am propus, ne-am rugat, am discutat și colaborat, ne-am ajutat și consultat în toate chestiunile ce țin de viitoarele acțiuni ale Asociației. Dar, mai importantă decât acestea toate, a fost unitatea și dragostea de care au dat dovadă toți cei prezenți. Având ajutorul lui Dumnezeu și al Episcopiei Caransebeșului, nădăjduim să împlinim cu responsabilitate și devotament tot ceea ne vom propune în viitor”, a concluzionat acesta.

La rândul său, tânăra Emilia Petrea – una din reprezentantele filialei Caransebeș a ATOR Banatul de Munte - mărturisește că „întâlnirea a fost una reușită și foarte utilă, având, totodată, bucuria de a petrce o după-amiază deosebită alături de colegi și de părinții coordonatori, bucurându-ne de tinerețea noastră, în Biserica lui Hristos. Îi mulțumim, totodată, lui Dumnezeu, că ne-a ajutat și, cu Harul Lui, am reușit, împreună cu toți tinerii veniți din județ, să luăm decizii importante pentru viitorul Asociației noastre”, a mai precizat tânăra atoristă din Caransebeș.

ATOR Banatul de Munte este prima organizație de tineret înființată la nivel județean, funcționând, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în cadrul Departamentului de tineret al eparhiei. Asociația a fost înființată în luna iulie a anului 2016, cu scopul de a reuni tineri de pe întreg cuprinsul județului Caraș-Severin, dornici de a-și trăi tinerețea frumos, în conformitate cu învățătura și valorile Bisericii noastre ortodoxe.

Data: 22 iunie 2017 • Vizualizări: 305