Întâlnire de lucru a preoților implicați în desfășurarea ITO BM 2017 în Caraș-Severin

Întâlnire de lucru a preoților implicați  în desfășurarea ITO BM 2017 în Caraș-Severin
Vineri, 7 iulie, în sala de ședințe a Protopopiatului Reșița a avut loc o ședință de lucru în vederea pregătirii Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ITO BM)
Autor: Pr. Emil Crăciun
Întâlnirea de lucru a avut loc vineri, 7 iulie, în sala de ședințe a Protopopiatului Ortodox din Reșița și la ea au participat părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, părintele Gheorghe Șuveți Protopopul Reșiței, precum și toți preoții de la toate bisericile reșițene dar și de la alte biserici urbane ale Episcopiei Caransebeșului.

Subiectul principal al întâlnirii l-a constituit implicarea tuturor parohiilor prin preoții slujitori în organizarea, în premieră în Caraș-Severin, a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ITO BM) la Reșița și Caransebeș, în perioada 18-20 iulie 2017, unde vor participa aproximativ 500 de tineri din toată țara. Părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Eparhiei Caransebeșului a expus programul acestei ample manifestări a tinerilor și a tinereții programată pe parcursul celor trei zile, precum și modalitățile și mijloacele prin care se pot implica în calitate de păstori de suflete în acest proiect misionar dedicat tinereții. Au fost discutate în detaliu fiecare amănunt al programului ITO BM 2017 în așa fel ca fiecare parohie și fiecare preot să-și aducă contribuția la desfășurarea optimă a întregului eveniment.

Astfel s-au căutat și s-au găsit împreună, soluții la rezolvarea problemelor legate de: întâmpinarea tinerilor, asigurarea meselor la cantinele a două licee reșițene: „Traian Vuia” și „Colegiul Economic”, precum și cazarea tinerilor la internatele celor două unități de învățământ, desfășurarea programului de rugăciune la bisericile din cartierul reșițean Govândari, evenimentele cultural-artistice desfășurate în Piața Tricolorul, vizitarea mănăstirii Bocșa-Vasiova cu hramul „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”, transportul tinerilor cu mijloace auto, însoțirea acestora într-o procesiune a tinereții prin cartierul reșițean Govândari, etc.

Evenimentul își propune să ofere tinerilor oportunitatea participării la o serie de activități cultural - educative cu caracter duhovnicesc, precum și de socializare, în scopul promovării valorilor nepieritoare ale Sfintei noastre Biserici, dar și ale județului Caraș-Severin - gazdă a acestei întâlniri. Prin aceasta se urmărește crearea unui cadru adecvat în care tinerii să identifice problemele specifice generației lor și să ofere posibile răspunsuri propriilor neliniști și frământări într-o lume tot mai dezorientată și debusolată dar și să creioneze un orizont din care să nu lipsească tinerilor speranța într-un viitor care să asigure dăinuirea neamului și a credinței noastre strămoșești. În acest fel Biserica își reafirmă și consolidează rolul de partener onest al tinerei generații pe drumul propriei desăvârșiri.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte este un eveniment organizat de Episcopia Caransebeșului, în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița, Primăria Caransebeș și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Data: 7 iulie 2017 • Vizualizări: 1747