Întâlnire de suflet cu copii și tineri

Întâlnire de suflet cu copii și tineri

Album foto
În Parohia Știnăpari, Protopopiatul Moldova Nouă, s-a organizat joi, 10 martie, o întâlnire de suflet cu tinerii și copiii din parohiile Sasca Montană, Cărbunari și Știnăpari
Autor: Departamentul de tineret
În Parohia Știnăpari, Protopopiatul Moldova Nouă, s-a organizat joi, 10 martie, o întâlnire de suflet cu tinerii și copiii din parohiile Sasca Montană, Cărbunari și Știnăpari. 30 de copii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, însoțiți de preoții parohi din cele trei parohii, au avut posibilitatea să se întâlnească cu părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului. Evenimentul la care au fost prezente și cadre didactice, precum și părinți ai copiilor, a debutat cu o rugăciune, după care părintele inspector le-a propus tinerilor să participe la un concurs pe teme religioase intitulat „Să ne cunoaștem credința”.

În cadrul acestuia participanții au răspuns la câteva întrebări tip grilă, iar apoi cei din clasele V și VI au dezvoltat un eseu despre „Pregătirea pentru primirea Sfintei Taine a Împărtășaniei, iar cei din clasele VII și VIII despre „Rolul duhovnicului în viața tânărului”.

„Este foarte important pentru noi ca și Departament de tineret în acest an al educației tineretului ortodox să ajungem în cât mai multe comunități din județul nostru. Considerăm că este foarte important că am reușit să ajungem astăzi într-o comunitate îndepărtată și relativ izolată a eparhiei, pentru că și aici avem copii și tineri care au nevoie să fie încurajați să urmeze drumul Bisericii și drumul Școlii în egală măsură”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Primii trei câștigători ai concursului desfășurat vor participa alături de mai mulți copii și tineri de la centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului la o tabără ortodoxă de creație oferită gratuit de Departamentul de tineret în perioada care urmează. În cea de-a doua parte s-au purtat discuții interactive de către elevii participanți cu organizatorii, în cadrul cărora s-au dezbătut teme de interes pentru generația tânără.

„Există aici o școală care a fost închisă din lipsa copiilor și sunt perspective serioase ca Biserica să o poată prelua și să o redeschidă. Dacă pentru multe voci din societatea de astăzi Biserica este cea care nu face suficient în plan filantropic și în plan educativ, iată că în acest colț de țară își propune să redeschidă școala și să o redea elevilor și cadrelor didactice pentru a putea să crească împreună pe calea cunoașterii și a desăvârșirii”, a adăugat părintele Mihai Ciucur. Toți copiii au primit din partea Episcopiei Caransebeșului diplome de participare, precum și mici daruri.


Data: 11 martie 2016 • Vizualizări: 645