Întâlnire duhovnicească pentru absolvenții Seminarului Teologic din Caransebeș, promoția 1968-1973

Întâlnire duhovnicească pentru absolvenții Seminarului Teologic din Caransebeș, promoția 1968-1973
Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat, la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş, o slujbă de Te-Deum pentru promoția 1968-1973 a Seminarului Teologic din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Marți, 28 mai, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat, la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, o slujbă de Te-Deum pentru promoția 1968-1973 a Seminarului Teologic din Caransebeș, cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la absolvirea prestigioasei instituții de învățământ.

Din soborul de preoţi slujitori au făcut parte foşti elevi ai Seminarului Teologic din Caransebeş, iar dascălii, cei care i-au format şi îndrumat spre a deveni slujitori ai altarelor, au fost alături de elevii de atunci, clericii de astăzi. Din promoţia 1968-1973 au făcut parte, conform legislaţiei în vigoare la vremea respectivă, elevi din mai mult eparhii, vrednici slujitori în ogorul Domnului, dintre care amintim pe pr. Liviu Drăgan, protopopul Caransebeșului, părinții profesori Constantin Rus și Viorel Rîncu și mulți alții.

La slujbă au participat elevi şi studenţi teologi caransebeşeni, foşti profesori ai Seminarului Teologic din Caransebeş, familiile elevilor din promoţia 1968-1973 a Seminarului Teologic, precum şi numeroşi credincioşi şi credincioase. La finalul acesteia, soborul de preoţi slujitori a oficiat o slujbă de pomenire pentru profesorii şi colegii trecuţi la Domul.

Momentul festiv şi emoţionat în care s-a făcut strigarea catalogului promoţiei 1968-1973 a Seminarului Teologic din Caransebeş, de către pr. diriginte Sorin Cosma, a avut loc în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului. La final, toți au primit din partea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, cărți, iconițe și pliante editate de Episcopia Caransebeșului.

Data: 29 mai 2013 • Vizualizări: 1493