Întâlnire duhovnicească pentru tineri în orașul Moldova Nouă

Întâlnire duhovnicească pentru tineri în orașul Moldova Nouă
Marți, 19 februarie 2013, la orele după-amiezii, avut loc o întâlnire duohvnicească cu copiii și tinerii din orașul Moldova Nouă care au participat la proiectul „Tineri în Biserică”
Autor: Diac. Nicolae Codrea
Proiectul „Tineri în Biserică” a fost derulat de către Sectorul Social-Filantropic, Misionar și Activități cu tineretul al Eparhiei Caransebeșului, în protopopiatele Reșița și Moldova Nouă, în perioada octombrie 2012-ianuarie 2013. Întâlnirea a avut loc în demisolul bisericii în construcție a Parohiei „Adomirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, parohie parteneră în cadrul acestui proiect, și au participat copii și tineri de la școlile din localitate însoțiți de părinți și cadre didactice, precum și preoți slujitori din orașul Moldova Nouă.

Evenimentul a debutat cu rugăciunile începătore și cu prezentarea obiectivelor întâlnirii de către Mihai Ciucur, inspector pentru activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului și coordonator în cadrul ptoiectului. Toți cei prezenți au vizionat apoi un film realizat cu activitățile desfășurate în cadrul concursului de cunoștințe religioase „Să ne cunoaștem credința” și în cadrul taberei de creație „Credință și Artă pentru toți”, care a avut loc la Mănăstirea Băile Herculane la începutul lunii ianuarie a acestui an.

În continuare, a fost proiectat un film cu conținut religios, la finalul căruia a urmat o sesiune de întrebări din partea tinerilor cu privire la materialul vizionat. Mihai Ciucur a prezentat apoi activitățiile viitoare pentru tineri, pe care Eparhia Caransebeșului intenționează să le desfășoare și în cadrul cărora vor fi incluși și cei din orașul Moldova Nouă. De asemenea, s-a făcut o prezentare și a activității a altor centre pentru copii și tineri din Episcopia Caransebeșului.

„Întâlnirea de astăzi, de la Moldova Nouă, a confirmat încă o dată nevoia de comunicare și de acțiune nemijlocită a Bisericii în rândul copiilor și tinerilor. Pentru generația tânără dialogul direct și abordarea interactivă, este de o reală importanță în înțelegerea și perceperea corectă a valorilor autentic ortodoxe. Faptul că în mijlocul copiilor s-au aflat, pe lângă reprezentanții Bisericii și cadre didactice, dar și părinți, a întărit ideea că lucararea misionară cu tinerii și copiii trebuie să se desfășoare într-o strânsă colaborare, pe direcția familie – biserică – școală. Prin acest gen de întâlniri încercăm să identificăm punți de legătură spre a putea ajunge, prin cuvânt, la sufletele tinere, dornice de a-L cunoaște pe Hristos. Desigur, este doar un început, în perioada următoare având în vedere să derulăm și alte acțiuni cu scopul de a-i atrage și menține pe tineri în Biserică, atât în orașele în care avem deja create nuclee de tineri și copii, dar și prin crearea altora noi în comunitățile mai mari din eparhia noastră” a arătat Mihai Ciucur, inspector pentru activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului.

Astfel de întâlniri duhovnicești pentru tineri vor fi orgnizate în perioada următoare și în orașele Reșița și Bocșa, localități în care s-au desfășurat anumite etape ale proiectului „Tineri în Biserică”.

Data: 20 februarie 2013 • Vizualizări: 1200