Întâlnire ecumenică în Suedia

Întâlnire ecumenică în Suedia
În perioada 11-16 martie, un grup format din 4 elevi ai Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița, s-a deplasat în Suedia pentru a participa la ședința de pregătire a celei de-a șaptea ediții a taberei ecumenice din cadrul proiectului „Da EurHome a EurHope”
Autor: Maria Avram
În perioada 11-16 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, un grup format din 4 elevi ai Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița, coordonați de pr. prof. Nicolae Chiosa, s-a deplasat în Suedia pentru a participa la ședința de pregătire a celei de-a șaptea ediții a taberei ecumenice din cadrul proiectului „Da EurHome a EurHope”, ce se va desfășura în perioada 29 iulie - 5 august în Centrul Giovanni Paolo II din Loreto, Italia.

Ședința de pregătire a avut loc în Vadstena, oraș de o deosebită importanță pentru Biserica Luterană, acesta fiind locul în care Sfânta Brigita a Suediei a înființat în anul 1350 prima mănăstire a ordinului care îi poartă numele, astăzi un important centru de pelerinaj. Membrii delegațiilor participante s-au întâlnit pentru a discuta în detaliu programul activităților ce vor fi desfășurate în tabără, dar și pentru a menține aprinsă prin rugăciune flacăra ecumenismului.

Tema taberei din acest an se va concentra în jurul Perlelor Vieții, un rosariu neconfesional, prin intermediul căruia tinerii participanți vor putea aprofunda subiecte precum raporturile credincioșilor cu Dumnezeu, Sfânta Taină a Botezului, iubirea creștină, moartea și învierea lui Iisus Hristos. Semnificația aparte a Perlelor Vieții a fost explicată chiar de episcopul emerit Martin Lönnebo, creatorul acestora, pe care membrii delegaților participante au avut ocazia de a-l cunoaște sâmbăta, 14 martie, la o întâlnire în dioceza Linköping.

Un eveniment important în parcursul proiectului ecumenic „Da EurHome a EurHope” este că, anul acesta, cu ocazia celei de-a șaptea ediții a taberei, celor cinci țări care au participat până acum: România, Italia, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, li se vor alătura delegații din Ungaria și Serbia.

Data: 18 martie 2015 • Vizualizări: 514