Întâlnire pregătitoare a Taberei Ecumenice din Italia

Întâlnire pregătitoare a Taberei Ecumenice din Italia
Un grup de 7 tineri au reprezentat delegația ortodoxă din România în perioada 10-14 martie 2017, la întâlnirea pregătitoare a taberei ce urmează să se desfășoare în perioada 21-28 iulie 2017 în Loreto, Italia
Autor: Teodora Potocean
Un proiect internațional necesită, cu siguranță, dedicare, muncă, tineri implicați și idei noi de la an la an. Pe același principiu se ghidează și proiectul ecumenic de suflet al elevilor Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița, „Da EurHope a EurHome”, proiect care urmărește desfășurarea celei de-a 9-a ediție a Taberei Ecumenice de la Centrul Giovanni Paolo II.

În acest sens, un grup de 7 tineri: Bezergheanu Oana, Nicola Beatrice, Onofrei Sara, Perian Cezara, Potocean Teodora, Suteanu Sara si Vaștag Zsolt au reprezentat, alături de Pr. Prof. Chiosa Nicolae, delegația ortodoxă din România în perioada 10-14 martie 2017, la întâlnirea pregătitoare a taberei ce urmează să se desfășoare în perioada 21-28 iulie 2017 în Loreto, Italia. La întâlnirea de la Centrul Giovanni Paolo II au luat parte și delegațiile din țările implicate în acest proiect, pentru a lua împreună deciziile importante referitoare la desfășurarea taberei. Discuțiile s-au axat pe definitivarea programului pentru acea săptămână de tabără, program ce include: slujbe ținute în ritul diferitelor confesiuni participante, pelerinaj la Basillica Santa Casa din Loreto, conferințe pe teme spirituale, discuții pe grupe mixte, vizite la persoane defavorizate spre a oferi ajutor, workshop-uri și un spectacol de cântece și dansuri tradiționale. Pe de altă parte, întâlnirea de la Loreto a vizat și pregătirea tinerilor prezenți pentru a-și însuși rolul de „Soul’s Animators” pe parcursul experienței ecumenice, adică a-și asuma datoria de a coordona grupele de discuție ce vor fi formate.

Delegația din Reșița participantă la Tabăra Ecumenică va fi formată din 60 de tineri, atât tineri care doresc să se reîntoarcă la Loreto după alte ediții ale taberei, cât și tineri care își doresc să încerce pentru prima dată această experiență inedită. Așa cum arată și mărturiile din anii trecuți, experiența de la Loreto înseamnă împlinire sufletească, realizarea idealului de unitate în spiritul ecumenismului, deschidere spre spiritualitate și împărtășirea luminii interioare.

Data: 21 martie 2017 • Vizualizări: 1080