Întâlnire regională în cadrul proiectului strategic „Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate”

Întâlnire regională în cadrul proiectului strategic „Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate”
Joi, 28 octombrie a avut loc la reședința episcopală din Caransebeș, întâlnirea regională din cadrul proiectului strategic „Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate”
Joi, 28 octombrie a avut loc la reședința episcopală din Caransebeș, întâlnirea regională din cadrul proiectului strategic „Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate”, întâlnire organizată de Federația Filantropia a Patriarhiei Române și Episcopia Caransebeșului.
La întâlnire au participat reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului, Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei Caransebeș și Poliției municipale Caransebeș. Întâlnirea a fost moderată de domnul Claudiu Roman, coordonator COP.
Întâlnirea a oferit participanţilor posibilitatea de a cunoşte proiectul, de a interacţiona şi de a face schimb de experienţă cu specialişti şi operatori activi în domeniul combaterii traficului de persoane, şi mai cu seamă de a cunoaşte noi şi diferite experienţe, metode de lucru şi modele de bună practică. Parteneri în implementarea proiectului sunt Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi cinci organizaţii din Italia.

Principalele activităţi desfășurate în cadrul proiectului sunt organizarea de evenimente transnaţionale: seminarii, vizite de studiu, internship-uri, precum și organizarea de întâlniri regionale de promovarea a proiectului şi de identificarea a noi structuri care să fie invitate în activităţile organizate în cadrul proiectului. Totodată se dorește crearea unei comunitaţi de practică (CoP) și crearea unui model de integrare a persoanelor traficate pe piaţa muncii şi constituirea unei reţele de organizaţii care să puna în aplicare modelul creat. Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Data: 29 octombrie 2010 • Vizualizări: 1368