Întâlnirea Centrelor de Tineret de pe raza orașului Bocșa

Întâlnirea Centrelor de Tineret de pe raza orașului Bocșa
Joi, 29 septembrie, în cadrul Centrului de Tineret Mihail Gașpar Bocșa, a avut loc întâlnirea Centrelor de Tineret de pe raza orașului Bocșa
Autor: Pr. Ciprian Costiș
Joi, 29 septembrie, în cadrul Centrului de Tineret Mihail Gașpar Bocșa, a avut loc întâlnirea Centrelor de Tineret de pe raza orașului Bocșa, având ca scop prezentarea întâlnirii ce a avut loc la București, la începutul lunii septembrie, sub forma unui Congres cu tinerii ortodocși din lume, sub patronajul Patriarhiei Române. S-au vizualizat materiale video, s-au împărtășit impresiile tinerilor care au participat la acest Congres, iar în a doua parte a întâlnirii, doamna psiholog Călina Chicoș a avut o expunere cu tema „Tu știi care este valoarea ta?” După cele prezentate, tinerii s-au împărțit în mai multe grupe de lucru și au emis păreri și concluzii pe care le-au ămpărtășit celor aflați la întâlnire.

Între cele discutate s-a avut în vedere școala, familia, societatea, grupul de prieteni, biserica. Și-au dat concursul la această întâlnire preoții coordonatori ai Centrelor de Tineret de pe raza orașului Bocșa, și anume: preotul Silviu Ferciug reprezentând Centrul de Tineret Sfântul Stelian Bocșa; preotul Doru Melinescu de la Centrul de Tineret Vasiova, preotul Ciprian Costiș de la Centrul de Tineret Mihail Gașpar Bocșa. Mulțumim și doamnei profesor de religie Loredana Melinescu de la Liceul Teoretic Tata Oancea Bocșa, doamnei psiholog Călina Chicoș de la liceul Sabin Păuța Reșița și preotul Alin Chicoș de la Parohia Ocna de Fier.

La sfârșitul dezbaterilor, cei 20 de tineri prezenți și-au manifestat dorința, ca pe viitor, să mai participe la astfel de întâlniri, spre a se cunoaște mai bine și a se ruga lui Dumnezeu, mulțumindu-i pentru toate cele dăruite.

Data: 4 octombrie 2016 • Vizualizări: 623