Întâlnirea cercului pastoral-misionar Oravița-Răcășdia

Întâlnirea cercului pastoral-misionar Oravița-Răcășdia
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoții din Cercul Pastoral- Misionar Oravița-Răcășdia, Protopopiatul Moldova Nouă, s-au întâlnit la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”din Răcășdia
Autor: Pr. Gheorghe Țibuleac
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoții din Cercul Pastoral- Misionar Oravița-Răcășdia, Protopopiatul Moldova Nouă, s-au întâlnit la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”din Răcășdia, alături de ei fiind și părintele protopop Bogoliub Martinovici.

Întâlnirea a debutat, la orele serii, cu săvârșirea slujbei Vecerniei de către pr. Gelu Petru Moldovan de la Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” – Oraviţa Română, pr. Alin Florentin Mureșan de la Parohia„Pogorârea Sfântului Duh” – Oraviţa Română, pr. Iosif Daniel Aldescu de la Parohia „Înălțarea Domnului” – Potoc, răspunsurile la strană fiind date de ceilalți preoți prezenți.

În cuvântul de învățătură, părintele Alin Florentin Mureșan,a subliniat importanța înălțării duhovnicești a creștinului zilelor noastre trăitor într-o societate tot mai mult demoralizată și îndepărtată de cele sfinte și sfințitoare.

În partea a doua a întâlnirii au fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral misionar cu care se confruntă parohiile acestui cerc pastoral misionar. S-a hotărăt intensificarea activității pastorale pentru tineri, iar predicile să fie adaptate fiecărei situații și locații în parte, cu exemple din viețile sfinților care au reușit să urmeze, pe Hristos, arătând prin acest lucru că și noi putem face la fel.

Întâlnirea preoților s-a încheiat cu referirile necesare pentru următoarea întâlnire a Cercului Pastoral- Misionar stabilindu-se și programul de activitate pe anul în curs.

Data: 29 ianuarie 2018 • Vizualizări: 453