Întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar Reșița Sud la Parohia Gârliște

Întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar Reșița Sud  la  Parohia Gârliște
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoții din Cercul Pastoral- Misionar Reșița Sud s-au întâlnit la Parohia Gârliște
Autor: Pr. Marius Peica
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoții din Cercul Pastoral- Misionar Reșița Sud s-au întâlnit la Parohia Gârliște, alături de ei fiind și părintele protopop Gheorghe- Adrian Șuveți.

Întâlnirea a debutat, la orele serii, cu săvârșirea slujbei Acatistului Tuturor Sfinților în biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României”, de către pr. Moise Linu – Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” – Marginea Lend Reșița, pr. Cristian Manole – Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavril” – Reșița și pr. Mihail-Sorin Lixianu – Parohia Jitin, răspunsurile la strana fiind date de ceilalți preoți prezenți. Cea de-a doua parte a întâlnirii a continuat în Centrul Pastoral Social- Cultural „Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României” al parohiei Gârliște.

Având ca temă de dezbatere „Modelul Sfinților – o predică adresată unui auditoriu format din tineri”, preoții au format 5 grupe de lucru și fiecare grupă a avut de conceput un model de predică care s-ar adapta mai bine auditoriului propus, iar mai apoi un reprezentant al fiecărei grupe a prezentat ideile gândite de ei. Dintre aceste idei amintim: adaptarea predicii după locul unde ne aflăm, folosirea unei icoane a sfinților în predică, folosirea de mijloace tehnologice moderne în realizarea predicii pentru a capta atenția, prezentarea de modele de sfinți tineri, pentru a-i încuraja pe tineri, necesitatea alegerii unui model de viețuire, virtuțiile caracteristice sfinților și necesare în același timp vieții cotidiene, minunile săvârșite de sfinți, predica să fie interactivă. După fiecare prezentare, au fost luări de cuvânt, pentru aprofundarea temei.

Concluzia acestei întâlniri a fost că trebuie intensificată activitatea pastorală pentru tineri și predicile trebuie să fie adaptate fiecărei situații și locații în parte, cu exemple din viețile sfinților care au reușit să urmeze modelul suprem, pe Hristos, arătând prin acest lucru că și noi putem face la fel. Întâlnirea preoților s-a încheiat cu referirile necesare pentru următoarea întâlnire a Cercului Pastoral- Misionar Reșița Sud.

Data: 14 iunie 2017 • Vizualizări: 983