Întâlnirea lunară a Cercului pastoral-misionar Oravița-Răcășdia

Întâlnirea lunară a Cercului pastoral-misionar Oravița-Răcășdia
De curând a avut loc în Parohia Cărbunari, Protopopiatul Moldova–Nouă, întâlnirea lunară a Cercului pastoral-misionar Oravița - Răcășdia
Autor: Pr. Radu Gabriel
De curând a avut loc în comuna Cărbunari, Protopopiatul Moldova–Nouă, întâlnirea lunară a Cercului pastoral-misionar Oravița - Răcășdia. Preoții aparținători cercului s-au reunit la ceas de seară, în Biserica parohială cu hramul Pogorârea „Sfântului Duh”. În prezența părintelui protopop Bogoliub Martinovici, s-a săvârșit „Acatistul Sfintei Cruci” de către preoții: pr. Iosif Daniel Aldescu- Parohia Potoc, pr. Ștefan-Ionuț Pușchiță- Parohia Vrăniuț și pr. Nicolae Udrescu-Parohia Sasca-Română, ceilalți preoți prezenți participând la cântarea din strană.

La finalul slujbei, părintele Daniel Aldescu de la Parohia Potoc, a rostit cateheza cu tema „Sfânta Cruce-semn al biruinței”, relatând din Sfânta Scriptură învățături despre Sfânta Cruce și totodată i-a încurajat pe credincioși să cinstească cum se cuvine acest semn al biruinței.

Cu toții s-au bucurat de momentul de rugăciune și de prezența unui număr mare de credincioși. Părintele paroh, Alin Daniel Timișan a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor la final, exprimându-și dorința de a repeta acest gen de întâlniri în comunitatea pe care o păstorește.

În încheiere, părintele protopop Bogoliub Martinovici a transmis arhierești binecuvântări din partea Presfințitului Părinte Lucian, încurajându-i pe preoți și credincioși să rămână uniți în rugăciune.

Data: 21 septembrie 2016 • Vizualizări: 638