Întâlnirea preoților din cercul pastoral Reșița Sud

Întâlnirea preoților din cercul pastoral Reșița Sud
În data de 18 mai 2017 preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar Reșița Sud, Protopopiatul Reșița, s-au întâlnit de această dată la biserica parohială „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița
Autor: Pr. Cristian Manole
Întâlnirea a început cu săvârșirea slujbei Acatistului Învierii Domnului, soborul care a slujit fiind alcătuit din următorii preoți: protos Marius Negoiță de la Parohia Anina-Celnic, co-slujitori Cosmin Marchiș de la Parohia Ticvaniu Mic și Nicu Adrian Găină de la Parohia Surducu Mare. Răspunsurile din cadrul acestei slujbe a Acatistului au fost oferite de către ceilalți preoți care alcătuiesc cercul pastoral Reșița Sud.

În cea de a doua parte a întâlnirii, preoții au vizionat un film rusesc realizat de mitropolitul Ilarion: „Omul în fața lui Dumnezeu – Slujba înmormântării”. După vizionare toți preoții prezenți au purtat discuții pe o temă foarte actuală care îi privește pe toți care slujesc la Sfintele Altare: „Probleme necanonice legate de slujba Înmormântării”. Astfel s-au adus în discuție câteva dintre practicile necanonice legate de slujba înmormântării cum ar fi: probleme legate de veșmintele preoțești purtate la această slujbă, probleme legate de pecetluirea sicriului, probleme legate de înmormântarea celor care s-au sinucis, ș.a.

La aceste discuții au luat parte toți preoții din cadrul acestui cerc pastoral-misionar, ceea ce a fost foarte important atât pentru cei mai în vârstă dar mai ales pentru cei mai tineri dintre ei. La finalul discuțiilor s-a ajuns la concluzia că preoții ar trebuie să fie unitari între ei și că anumite situații trebuie să fie abordate cu foarte mult tact pastoral și cu multă înțelepciune.

Data: 19 mai 2017 • Vizualizări: 1129