Întălnirea preoţilor şi profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Răcăşdia

Întălnirea preoţilor şi profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Răcăşdia
Luni,7 decembrie, preoţii şi profesorii de religie, s-au întâlnit în biserica Parohiei Naidăş, Protopopiatul Moldova Nouă, unde s-au desfăşurat lucrările Cercului pastoral-misionar Răcăşdia
Autor: Serviciul Social-Misionar
Luni,7 decembrie, preoţii şi profesorii de religie, s-au întâlnit în biserica Parohiei Naidăş, Protopopiatul Moldova Nouă, unde s-au desfăşurat lucrările Cercului pastoral-misionar Răcăşdia. Cu începere de la ora 10:00 s-a oficiat Sfânta Liturghie, din soborul slujitor au făcând parte preoţii: Gheorghe Ţibuleac, Adrian Boboc, Ilie Miloş, Vichentă Ponoran, iar ceilalţi preoţi au asigurat cântarea la strană. La vremea cuvenită părintele Ilie Miloş de la Parohia Ciclova Română a susţinut predica duminicii a 28-a după Rusalii. De asemenea la sfârșitul slujbei părintele Adrian Boboc de la Parohia Ilidia a prezentat o cateheză, având ca temă „Naşterea Domnului”.

În partea a doua a întrunirii a fost expusă o meditație biblică cu tema „Împreuna conlucrare a preotului cu profesorul de religie”, rostită de pr. Paul Banci de la Parohia Nicolinţ. Au urmat discuţiile între preoţii şi profesorii de religie, în care fiecare participant a prezentat programul de activităţi cu privire la Praznicul Naşterii Domnului și de asemenea implicarea Şcolii, prin profesorii de religie, alături de preoţi în organizarea manifestărilor culturale, artistice şi spirituale prilejuite de sărbătoarea Crăciunului, dar şi a celorlalte sărbători de iarnă.

Data: 8 decembrie 2015 • Vizualizări: 444