Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Caransebeș la Teregova

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Caransebeș la Teregova

Album foto
Tineri din Episcopia Caransebeșului, alături de reprezentanți ai A.T.O.R. Banatul de Munte s-au întâlnit sâmbătă, 29 octombrie, în Parohia Teregova din Protopopiatul Caransebeș
Autor: Pr. Gheorghe Tistu
Tineri din Episcopia Caransebeșului, alături de reprezentanți ai A.T.O.R. Banatul de Munte s-au întâlnit sâmbătă, 29 octombrie, într-o reuniune dedicată socializării pentru susținerea valorilor religios-morale și de intercunoaștere, în Parohia Teregova din Protopopiatul Caransebeș.

Programul întâlnirii a debutat, la orele dimineții, în biserica parohiei din comuna Teregova, unde părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret, împreună cu părintele paroh Simion Bica și părintele Matei Cristian Vulpeș, coordonator al Cercului pastoral-misionar Caransebeș-Sud, din Protopopiatul Caransebeș, au oficiat o slujbă de mulțumire, iar răspunsurile liturgice au fost date de către tinerii prezenți alături de preoții din parohiile cercului. După rugăciune, tinerii au vizitat muzeul etnografic al satului, fiindu-le expuse informații și prezentări în detaliu despre tradițiile și obiceiurile din zona de munte a Banatului de către doamna prof. dr. Gabriela Violeta Bica.

În partea a doua a manifestării, președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Anita Radics, a prezent scopul și proiectele acestei organizații creștine, după care, întâlnirea tinerilor a continuat cu dezbateri pe grupe în cadrul unei activități de educație non-formală - după metoda ,,cafeneaua publică” - unde s-a discutat și s-au analizat probleme de actualitate referitoare la societatea laică, participanții având posibilitatea să-și expună propriile opinii și soluții.

Karina Sîtea, membră A.T.O.R. a explicat că rolul unui tânăr creștin este de a se implica în formarea spirituală a societății și a lansat invitația tinerilor prezenți de a face voluntariat în Biserică, iar tânărul Darius Roșca, student la Universitatea de Vest din Timișoara și membru al Centrului de Tineret din Caransebeș a mărturisit: ,,Mi-am dorit de foarte mult timp să existe o astfel de organizație precum A.T.O.R, în regiunea noastră și mă bucur foarte mult că, tinerii, în sfârșit au un grup în care se pot aduna, pot discuta, pot creea evenimente utile”. Prezentă la eveniment, doamna profesoară Maria Damian – director la Liceului Tehnologic din Teregova a declarat: ,,Văd în jurul nostru multă bucurie, multă frumusețe care vine de pe chipurile acestor tineri și sunt convinsă că rezultatele acestei acțiuni se vor transforma în obiective realizate prin activități educative ce vor avea un mare impact asupra tinerilor”.

În finalul întâlnirii, tinerii au prezentat concluziile dezbaterilor expuse, manifestându-și dorința de a susține spiritualitatea ortodoxă, prin tinerețea și atașamentul lor față valorile moral-creștine.

Întâlnirea de la Teregova a reprezentat un bun prilej de socializare a tinerilor prin care ideile și părerile lor, au fost dezbătute și analizate oferind astfel, șansa de intercunoaștere, dar și de implicare directă a lor în viața Bisericii noastre Ortodoxe. Totodată, evenimentul se înscrie în șirul manifestărilor organizate în Episcopia Caransebeșului în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox în Patriarhia Română.


Data: 31 octombrie 2016 • Vizualizări: 1161