Întâlniri de suflet la Reșița

Întâlniri de suflet la Reșița
În zilele de 11 și 12 noiembrie, în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița s-au derulat câteva proiecte de suflet care au avut ca scop o reîntâlnire cu cei care s-au cununat și botezat în anul 2016, dar și o cunoaștere a istoriei recente din județul nostru
Autor: Pr. Cristian Manole
Sâmbătă, 11 noiembrie începând cu ora 10 s-a derulat sub titlul „Un an de la nașterea din apă și din duh” întâlnirea cu familiile care și-au botezat pruncii în anul 2016. Întâlnirea a debutat prin săvârșirea Sfintei Liturghii în cadrul căreia pruncii au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. La sfârșitul Sfintei Liturghii preoții au purtat discuții cu cele 10 familii care au răspuns invitației de a lua parte la această întâlnire. Discuțiile purtate au avut ca teme: legătura familiilor cu nașii de la botez, de asemenea s-a mai discutat și despre legătura lor cu slujbele bisericii, dar mai ales cu Sfânta Liturghie în această perioadă, de la botez și până în prezent, precum și alte teme. La final celor prezenți li s-au oferit niște pliante cu câteva citate despre Sf. Taină a Botezului atât din Sfânta Scriptură cât și din Sfinții Părinți, dar și iconițe cu Sfinți Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii bisericii.

O altă întâlnire de suflet cu titlul sugestiv „Cu Hristos la un an de cununie” a avut loc tot sâmbătă, însă de la ora 17 și la ea au participat tinerii care s-au cununat în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” în anul 2016. Această întâlnire a fost precedată de un Tedeum de mulțumire oficiat de părintele protopop Gheorghe Șuveți împreună cu părintele Cristian Manole, după care s-au purtat discuții pe diferite teme: legătura dintre fini și nași, participarea la slujbele bisericii în această perioadă și multe altele. La sfârșit celor prezenți li s-au oferit de asemenea pliante cu citate despre Sfânta Taină a Cununie, atât din Sfinții Părinți cât și din Sfânta Scriptură și iconițe cu cei doi ocrotitori ai bisericii, Sfinți Arhangheli Mihail și Gavriil.

Sub genericul „Mărturii ale luptătorilor împotriva comunismului din Banat” s-a derulat duminică seara o întâlnire cu domnul Nicolae Ciurică, președintele de onoare al Asociației Foștilor Deținuți Politici. Întâlnirea a început la ora 17 și a fost precedată de vizionarea unui scurt documentar despre Patriarhul Justinian Marina, după care, domnul Nicolae Ciurică a povestit credincioșilor prezenți despre rezistența anticomunistă din Munții Banatului dar și despre cum l-a ajutat Dumnezeude foarte multe ori atunci când era partizan. De asemenea a mai povestit și despre lucrurile oribile pe care le-a văzut în închisorile comuniste de la Jilava, Oradea, Aiud, Baia Sprie sau Gherla.

Data: 13 noiembrie 2017 • Vizualizări: 577