Întâlniri duhovnicești cu copiii din Moldova Nouă

Întâlniri duhovnicești cu copiii din Moldova Nouă
Zilele trecute, la Moldova Nouă s-au organizat întâlniri duhovnicești cu copiii care învaţă la Şcoala Generală Nr. 3 din localitate
Autor: Pr. Remus Căta
Zilele trecute, la Moldova Nouă s-au organizat întâlniri duhovnicești cu copiii care învaţă la Şcoala Generală Nr.3 din localitate prin purtarea de grijă a preotului paroh care colaborează prin parteneriate încheiate în fiecare an cu grija d-nei prof.Matei Cristina. A devenit deja o frumoasă tradiţie, ca în perioada de dinaintea Naşterii Domnului, să se organizeze o serie de întâlniri cu copiii din cuprinsul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului și Sf. Împ. Constantin şi Elena” din Moldova Nouă.

Astfel Postul Nașterii Domnului al acestui an, a fost marcat printr-o serie de întâlniri a celor doi preoți ai parohiei, părintele Laurențiu Panciu și părintele Remus Căta, cu copiii, chiar la sălile de curs în cadrul orei de religie, timp în care aceştia s-au putut spovedi și cânta colinde. Fiecare copil din ciclul primar și gimnazial s-a spovedit urmând ca vineri și duminică, în cadrul Sfintei Liturghii, să primească Sfântul Trup şi Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos.

Atunci când există un adevărat parteneriat între Biserică şi şcoală, profesorii de religie şi slujitorii bisericii reuşesc să îndrepte paşii elevilor către adevărate valori creştine. „Lăsaţi copiii să vină la Mine” este şi o poruncă nu numai o dorinţă a Mântuitorului. Sufletul copilului este plin de însuşiri frumoase, de aceea Iisus Hristos condiţionează fericirea oamenilor de asemănarea sufletului lor. Îndemnul preoţilor şi al dascălilor de religie către toţi copiii nu este altul decât acesta: apropiaţi-vă de Hristos care vă învaţă să trăiţi o viaţă înaltă şi vă ajută să deveniţi oameni credincioşi, cinstiţi şi drepţi.

Data: 12 decembrie 2013 • Vizualizări: 1018