Comuniune pentru preoții din Protopopiatul Moldova Nouă

Comuniune pentru preoții din Protopopiatul Moldova Nouă
În data de 19 martie, la sediul Protopopiatului din Moldova Nouă a avut loc ședința lunară a preoților de pe raza acestuia
Autor: Pr. Laurențiu- Gabriel Panciu
În data de 19 martie, la sediul Protopopiatului din Moldova Nouă a avut loc ședința lunară a preoților de pe raza acestuia. Ziua a început în biserica parohială „Sf. M. Mc. Gheorghe” cu spovedania tuturor preoților din acest protopopiat, continuând cu slujirea Sfintei Liturghi a Darurilor înainte sfințite, de cinci preoți din Cercul pastoral Răcăjdia, rânduiți fiind de către părintele Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă. Răspunsurile la strană au fost oferite de ceilați preoți ai cercului. La momentul cuvenit toți preoții s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos.

În continuare a avut loc ședința de lucru, în cadrul căreia părintele protopop a adresat un cuvânt de mulțumire și responsabilizare: „Prin slujirea de astăzi împreună, am reînviat în inimile noastre sentimentul frățietății adus prin înfierea Acelui pe care-L iubim. Responsabilitatea rostirii cuvintelor sfintelor slujbe se face prin acordarea unei atenții deosebite asupra simbolismului lor. Nu doar rostim sau cântăm, ci ni le împropriem, cerând cele bune și de folos pentru noi și păstoriții noștri. Astfel unitatea credinței se arată în împreună mărturisirea ei cu timp și fără timp în fața vitregiilor acestei lumi. Mă bucură buna cunoaștere, a rânduielilor, de care au dat astăzi dovadă preoții, ca arvună a implicării profunde în viața credincioșilor din parohii. De aemenea i-am îndemnat să urmeze cuvinte Sfântului Ioan Gură de Aur în toate clipele vieții: Mântuind, mântuiește-te”, a subliniat părintele protopop Bogoliub Martinovici.

În final s-au discutat reguli de bună funcționare și organizare a vieții parohiale în conformitate cu legislația bisericească.

Data: 22 martie 2015 • Vizualizări: 814